Slovan hladko zdolal Prešov

HC SLOVAN Bratislava zdolal aj vďaka hattricku Marcela Haščáka mužstvo Prešova jednoznačne 5:0.

HC SLOVAN Bratislava - HC GROTTO Prešov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 5. Maier (Jääskeläinen, Harris), 28. Haščák (Rapuzzi), 33. Haščák (Rapuzzi, MacKenzie), 40. Haščák (Rapuzzi, Gachulinec), 50. Rapuzzi (Jääskeläinen, Haščák). Rozhodovali: Müllner, Žák - Vyšný, Frimmel, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

HC SLOVAN Bratislava: Windsor - MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Yogan, Harris, Takáč - Jääskeläinen, Rapuzzi, Haščák - Gašpar, Kytnár, Matoušek - Šotek, Bezák, Sukeľ
HC GROTTO Prešov: Bespalov (28. Petrík) - Bakala, Rajnoha, Ružička, Rais, Turan, Jendroľ, F. Fekiač - Krasničan, Čacho, Welychka - A. Nauš, Zagrapan, Sýkora - Bača, V. Fekiač, Žilka - Ľalík, Klíma, T. Nauš

Prešovčania začali zostra a už v 3. min mohli otvoriť skóre, Windsor bol už prakticky prekonaný, no puk sa odrazil od žŕdky pred bránkovú čiaru, odkiaľ ho hostia nedokázali pretlačiť do siete. Slovan, ktorý nastúpil už aj s uzdraveným Haščákom, ťažkú chvíľu prežil a v 5. min svoju prvú šancu využil vďaka obrancovi Maierovi, ten po prihrávke Jääskeläinen príklepom z prvej rozvlnil sieť. Domáci mali aj v ďalšom priebehu navrch, dobrú možnosť navýšiť náskok mali Matoušek s Kytnárom. Na druhej strane opäť zvonila žŕdka po strele Rajnohu.

Slovan v druhej tretine zapol na vyššie obrátky a dokázal zlomiť odpor súpera. V 28. min využil presilovku vďaka Haščákovi, ktorý po prihrávke Rapuzziho zavesil parádne pod hornú žŕdku. Po góle Bespalova vystriedal v bránke hostí Petrík. Toho v polovici stretnutia preskúšal Yogan, no ani na dvakrát ho neprekonal. V 33. minúte prišla opäť chvíľa Haščáka, ktorý opäť v početnej výhode zužitkoval ďalšiu prihrávku Rapuzziho - 3:0. Skúsený útočník bol na neudržanie, v závere tretiny zavŕšil hetrik, keď zblízka nemal problém prekonať Petríka.

V treťom dejstve Slovan v pohode kontroloval náskok, Prešovčania už nevedeli nájsť sily na zdramatizovanie zápasu. V 50. minúte zvýšil na 5:0 Rapuzzi, keď hostia nedokázali odpratať puk do bezpečia a útočník Slovana ho zblízka doťukol do bránky. V závere mohol pridať šiesty gól Jääskeläinen, no netrafil poloprázdnu bránku. Prešov nebol schopný streliť ani čestný úspech a z ľadu lídra si odviezol päťgólovú nádielku.


Tabuľka

Základná časť Z B
1 HC SLOVAN Bratislava HC SLOVAN Bratislava 50 104
2 HKM Zvolen HKM Zvolen 50 100
3 HK Nitra HK Nitra 50 97
4 HK Dukla Ingema Michalovce HK Dukla Ingema Michalovce 50 88
5 HC Košice HC Košice 50 82
6 HK Poprad HK Poprad 50 71
7 HK Spišská Nová Ves HK Spišská Nová Ves 50 70
8 HC ‘05 Banská Bystrica HC ‘05 Banská Bystrica 50 69
9 HK DUKLA Trenčín HK DUKLA Trenčín 50 66
10 HC GROTTO Prešov HC GROTTO Prešov 50 56
11 HC Nové Zámky HC Nové Zámky 50 53
12 MHk 32 Liptovský Mikuláš MHk 32 Liptovský Mikuláš 50 41

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar