Slovan doplnil útočné rady o Martina Belluša

SKÚSENÝ ÚTOČNÍK PRICHÁDZA DO HLAVNÉHO MESTA PREDBEŽNE DO KONCA PREBIEHAJÚCEJ SEZÓNY AKO VOĽNÝ HRÁČ, PRED VIANOCAMI UKONČIL ANGAŽMÁN V HC KOŠICE.

Slovan bol v kontakte s Martinom Bellušom už krátko pred turnajom o Spengler Cup, na ktorom s ním rátal ako s jednou z troch povolených posíl z iných klubov.

Martin Belluš (nar. 2.12. 1991, Spišská Nová Ves) je odchovancom spišskonovoveského hokeja. Seniorsky hokej začal hrávať v rodnom meste v druhej najvyššej súťaži v sezóne 2010/11. O rok neskôr si v rámci projektu Tatranskí Vlci vyskúšal ruskú juniorsku ligu MHL. V sezóne 2014/15 zaznamenal prvý kolektívny úspech, keď výraznou mierou dopomohol kazašskému tímu Irtyš Pavlodar k zisku majstrovského titulu. V sezóne odohral 60 zápasov vrátane play off, v ktorých zaznamenal 30 bodov.

V nasledujúcich troch sezónach bol súčasťou silného mužstva HC 05 Banská Bystrica. Hneď vo svojej prvej sezóne pod Urpínom v roku 2017 sa podieľal na prvom majstrovskom titule pre "Baranov", keď v 30 zápasoch skóroval 5 krát a pridal 6 asistencií. V priebehu sezóny 2018/19 zamenil Bystricu za Poprad. V posledných troch sezónach bol stabilnou súčasťou zostavy HC Košice.

Generálny manažér HC SLOVAN Bratislava Maroš Krajči k angažmán Martina Belluša doplnil viacero zaujímavých informácií: "S Martinom sme boli v kontakte už krátko pred plánovaným odchodom na Spengler Cup. Detailne sme si spoločne prešli naše vzájomné očakávania a predstavy, ako aj jeho rolu v mužstve. Martin je fyzicky výborne disponovaný útočník, typický power forward, ktorý vie byť nepríjemný pre každú obranu súpera. Získavame v ňom navyše mimoriadne skúseného hráča pre play off, veď má odohraných takmer 40 zápasov vo vyraďovacej časti extraligy, a to ho radí v tomto smere medzi našich najskúsenejších hráčov. Verím, že sme jeho podpisom doplnili ďalší dôležitý kamienok do našej mozaiky majstrovských ambícií."

Slovan má momentálne na zozname zranených štyroch útočníkov - Ziga, Matouška, Fominykha a Lukošíka. Klub sa chce vyvarovať situácie, keď vlani v tejto fáze sezóny musel hrať bez vyše 10 hráčov základnej zostavy, v niektorých zápasoch dokonca bez kompletných prvých dvoch útočných formácií. Pred play off by chcel mať k dispozícii päť kompletných útokov a v tomto kontexte treba vnímať aj najnovší podpis útočníka Martina Belluša. V prípade, že sa vzájomná spolupráca do konca sezóny osvedčí, Slovan je pripravený ponúknuť mu predĺženie kontraktu.

Martin Belluš bude trénerom k dispozícii už pre najbližší zápas vo štvrtok 30. decembra 2021 o 16:00 h doma proti HC Nové Zámky. V Slovane bude nastupovať s číslom 83. Zápas v priamom prenose vysiela aj nový špecializovaný športový kanál RTVS Šport.


Tabuľka

Základná časť Z B
1 HC SLOVAN Bratislava HC SLOVAN Bratislava 50 104
2 HKM Zvolen HKM Zvolen 50 100
3 HK Nitra HK Nitra 50 97
4 HK Dukla Ingema Michalovce HK Dukla Ingema Michalovce 50 88
5 HC Košice HC Košice 50 82
6 HK Poprad HK Poprad 50 71
7 HK Spišská Nová Ves HK Spišská Nová Ves 50 70
8 HC ‘05 Banská Bystrica HC ‘05 Banská Bystrica 50 69
9 HK DUKLA Trenčín HK DUKLA Trenčín 50 66
10 HC GROTTO Prešov HC GROTTO Prešov 50 56
11 HC Nové Zámky HC Nové Zámky 50 53
12 MHk 32 Liptovský Mikuláš MHk 32 Liptovský Mikuláš 50 41

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar