Skvelý reprezentačný debut Samuela Takáča

KRÍDELNÍK PRVEJ FORMÁCIE SLOVANA MAL V ÚVODNOM ZÁPASE NA NEMECKOM POHÁRI BILANCIU 1+1.

Samuel Takáč nastúpil v 30 rokoch pri svojom reprezentačnom debute v prvej formácii s Krištofom a Mešárom. Najprv po jeho prihrávke zvyšoval v presilovke Krištof na 3:1, potom v predposlednej minúte mu v brejku dvoch na jedného ideálne naservíroval pred odkrytú bránku.

V zápase tiež nastúpil ďalší Slovanista Daniel Gachulinec, ktorý hral v druhom obrannom páre s Rosandičom. Oslabení Slováci museli vzhľadom na pozitívne COVID testy pred zápasom hrať iba na tri kompletné formácie. Napriek tomu Švajčiarov v prvom zápase tradičného turnaja rozdrvili 7:1, keď štyri góly padli v rozpätí 2:11 min. v závere zápasu.

Počas víkendu Slovensko na Deutschland Cup nastúpi ešte proti olympijskému výberu Ruska a na záver v nedeľu proti domácej reprezentácii.

Cez víkend budú v akcii aj ďalší mladí hráči HC SLOVAN a Modrých krídiel v mládežníckych výberoch. V juniorskom tíme do 20 rokov na Turnaji štyroch krajín v Nórsku sa predstaví brankár Ádam Beke a obranca Oliver Fatul.

Na domácom turnaji v Piešťanoch bude mať Slovan vo výbere do 18 rokov zastúpenie v podobe Lucu Krakovského, Filipa Fedáka, čerstvej posily z Popradu Alexa Šoteka, a tiež Romana Kukumberga, ktorý v tejto sezóne pôsobí v projekte U18, je však odchovancom Slovana.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar