Repre prestávku strávime na čele tabuľky

Slovan ukončil Banskej Bystrici päťzápasovú víťaznú sériu a udržal sa na čele tabuľky aj počas februárovej reprezentačnej prestávky. Na druhý Zvolen máme bod a zápas k dobru, tretie Košice sú po ďalše prehre s Nitrou už o desať bodov za nami.

Vyzerá to tak, že na Pohár Dušana Pašeka za víťazstvo v základnej časti Tipos extraligy zostali už iba dvaja hlavní kandidáti, zhodou okolností kluby, ktoré ho získali aj v predchádzajúcich dvoch sezónach - Zvolen v roku 2021 a Slovan vlani. Obe mužstvá neskôr svoje postavenie po základnej časti potvrdili aj v play off a získali majstrovský titul. Posledný vzájomný zápas nás čaká v piatok 24. februára vo Zvolene.

Ešte predtým však Slovan môže zveľadiť svoj náskok v prípade úspechu v dohrávke 29. kola v nedeľu v Prešove. Tento zápas sa mal pôvodne hrať v nedeľu 15. januára, Slovan však vtedy hral zápas pod holým nebom na Tehelnom poli v rámci Kaufland Winter Games.

Tréneri dali mužstvu v prvej polovici reprezentačnej prestávky trojdňové voľno. Viacerí hráči ho využijú na pobyt doma so svojimi rodinami alebo na krátke výlety po okolitých mestách a krajinách, najmä zámorskí legionári. Všetci sa opäť stretnú vo štvrtok, kedy sa začnú pripravovať na trojzápas s mužstvami z východného Slovenska (12.2. Prešov, 14.2. doma Michalovce, 17.2. doma Spišská Nová Ves). Podobne ako počas vlaňajšej play off série, Slovan odcestuje do Prešova už deň pred zápasom.

Iný program má štvorica belasých, ktorých reprezentačný tréner Craig Ramsay nominoval na priateľský dvojzápas s Nemeckom v Michalovciach a Košiciach. Sú to brankár Hlavaj, obranca Golian a útočníci Fominykh a Lukošík, ktorý počas tohto týždňa zažije reprezentačný debut. Dobre sa naladil gólom do siete brankára Sedláčka v nedeľu proti Banskej Bystrici, ktorým zvyšoval na 2:1. Navyše za stavu 3:2 ho od ďalšieho zásahu delili milimetre, jeho strela zazvonila na tyčke. Všetci budeme veriť, že naši hráči prežijú úspešnú reprezentačnú akciu a najmä, že sa z nej vrátia zdraví. Po štvrtkovom druhom zápase v Košiciach sa priamo presunú do Prešova, kde sa pridajú k zvyšku tímu.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar