Prvý vzájomný zápas v Trenčíne

Po rekonštrukcii ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne odohráme dnes od 18:30 h vôbec prvý zápas proti tomuto súperovu v ich aréne v tejto sezóne.

Doterajšie dva zápasy vonku sa uskutočnili pre spomínanú rekonštrukciu na ZŠ v Dubnici. V oboch prípadoch bol úspešnejší Slovan, jeden duel zvládol za dva body po predĺžení, ďalší bol už za plný počet bodov. Slovan s Trenčínom prehral iba raz a to v Bratislave po samostatných nájazdoch.

Dukla má dobrú formu, v posledných piatich prípadoch prehrala iba raz a stále živí teoretickú šancu na preniknutie do prvej šestky. Slovan po piatkovej výhre vo Zvolene urobil dôležitý krok k výhre v základnej časti, no na úplnú istotu prvenstva musí zvládnuť aspoň dva zápasy z troch.

Vydarenú sezónu zažíva útočník Šimon Petráš. V štatistikách má 38 bodov, z toho strelil až 24 gólov. S 32 bodmi je druhým v produktivite Viliam Čacho, na tretej priečke je s 25 bodmi je Marek Valach.

Z cudzincov sú pre Trenčín dôležití obrancovia Phil Pietroniro (22 bodov) a Miguel Tourigny (19 bodov). V útoku nazbieral 22 bodov Rob Flick.

V bránkovisku je momentálne veľkou oporou Connor Lacouvee, jeho úspešnosť je viac ako 93% zákrokov.

Stretnutie na ľade Dukly Trenčín môžete od 18:25 h sledovať na TV stanici SPORT 2 HD.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar