Predstavujeme: Liam Pecararo

Vedenie klubu HC SLOVAN Bratislava sa s americkým útočníkom dohodlo na ročnom kontrakte.

Druhým oznámeným importom na nedávnej tlačovej konferencii HC SLOVAN Bratislava bol 26-ročný krídelník Liam Pecararo.  Liam je inteligentný hráč na ľade so skvelou prácou s hokejkou a schopnosťou si výborne brániť puk. Pochádza z americkej hokejovej rodiny, keď jeho mama bola profesionálna hokejistka a starý otec brankár. 

„Som nesmierne šťastný, že možem pokračovať v kariére v Európe. Slovan je klub s históriou, čo nesia aj svoje štandardy. Verím, že vyhráme pre Bratislavu ďalší titul. Chcem zapôsobiť dobrým prístupom a tvrdou prácou. Teším sa, čo mne i mojmu novému klubu sezóna prinesie,“ uviedol americký útočník Liam Pecararo.

Rodák z Massachusetts, USA má za sebou niekoľko bodovo bohatých sezón v zámorskej ECHL - East Coast Hockey League. V poslednej sezóne nazbieral v tíme Greenville Swamp Rabbits 56 bodov (25+31) a bol tak najproduktívnejším hráčom mužstva. Počas sezóny zaznamenal aj niekoľko štartov v AHL- American Hockey League. HC SLOVAN Bratislava bude pre šikovného krídelníka prvé pôsobisko v Európe.

V tíme HC SLOVAN Bratislava by sa mal postarať o náhradu Andrewa Yogana. Vedenie klubu počíta s produktívnym útočníkom do prvých dvoch formácii.

„Pre Liama bude pôsobenie v Slovane prvou európskou zastávkou. Jeho príchodom očakávame pozdvihnutie presilových hier, v ktorých sa ukazuje ako hráč so skvelou kreativitou, presnou prihrávkou, ale tiež dobrou strelou. Liam má slušný prehľad v hre, do šancí sa vie dostať sám, no rovnako ich tvoriť pre svojich spoluhráčov. Mal by sa zaradiť k útočníkom do tzv. top six, teda do prvých dvoch formácii,“ povedal na margo angažovania amerického forwarda športový riaditeľ Oto Haščák.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar