Pod strechu arény pribudla desiata majstrovská vlajka

Popri členoch klubovej siene slávy má pod strechou arény Ondreja Nepelu svoje čestné miesto aj desať bannerov za zisk majstrovského titulu. Ten nateraz posledný pribudol v nedeľu popoludní.

Stalo sa tak v rámci predzápasového ceremoniálu pred úvodným domácim zápasom Slovana v Tipos extralige 2022/23 proti HK Dukla Ingema Michalovce (4:1). Naprv moderátor Lukáš Turiak vyvolal postupne na ľadovú plochu každého hráča aktuálnej súpisky, vrátane zranených Kytnára a Rapuzziho. Ako posledný prišiel na ľad kapitán mužstva Michal Sersen aj s víťaznou trofejou Pohár Vladimíra Dzurillu. 

Vzápätí nato sa k streche arény vydala pamätná vlajka, ktorá bude navždy pripomínať zisk majstrovského titulu 2021/22. Sprevádzalo ju spomienkové video s najdôležitejšími okamihmi play off uplynulej sezóny na legendárnu skladbu "We are the Champions" od skupiny Queen. Súdiac podľa reakcií niektorých hráčov viacerí tieto okamihy videli po prvý raz a s radosťou si ich opäť pripomenuli.

Symbolický banner za titul 2021/22 nájde svoje trvalé čestné miesto na pravej strane za útočným pásmom Slovana nad tribúnou B11-B12. Pod strechou arény už visí ďalších deväť bannerov, z toho jeden za federálny titul majstrov Československa z roku 1978/79 a ďalších osem za majstrovské tituly v ére samostatnosti. Medzi nimi je aj vlajka za víťazstvo v IIHF Kontinentálnom pohári v roku 2004.

Zatiaľ naposledy sa ceremoniál "raising the banner" konal začiatkom septembra 2012 pred historicky prvým zápasom Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige. Vtedy si klub pripomenul zisk majstrovského titulu 2011/12, počas leta sa však vzhľadom na vstup klubu do KHL majstrovský káder značne obmenil. V nedeľu popoludní boli súčasťou ceremoniálu iba štyria noví hráči, ktorí neboli súčasťou majstrovskej súpisky (Coreau, Minárik, Pecararo, Török). Obrancu Ackereda vyradila zo zápasu choroba a brankár Baroš nastúpil večer v zápase za rezervu Modré krídla Slovan, ktorej vychytal triumf 5:1.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar