Pardavý: "Bol to vcelku dominantný výkon."

Hokejisti Slovana poslali svojim fanúšikom atraktívnu pozvánku na otvárací domáci extraligový zápas v sezóne v nedeľu proti Michalovciam. Proti Banskej Bystrici dominovali počas väčšiny zápasu a svoju prevahu pretavili do pohodlného víťazstva 5:1.

Výkon svojich zverencov v druhom zápase na ľade súpera sa pozdával aj hlavnému trénerovi Jánovi Pardavému.

„Tak ako sme hrali prvých tridsať minút, to je spôsob, akým sa chceme prezentovať. Bol to vcelku dominantný výkon. Od stavu 3:0 pre nás sme však začali robiť hlúposti, trošku sme podceňovali niektoré situácie," zhodnotil priebehu zápasu hlavný kouč Slovana.

Popri spokojnosti videl vo výkone svojho mužstva aj isté rezervy. Nepáčil sa mu hlavne úsek zápasu po treťom strelenom góle, keď si hráči sami skomplikovali situáciu a na prelome druhej a tretej tretiny sa museli brániť dlhej presilovke o dvoch hráčov. Jej ubránenie bolo ďalším dôležitým faktorom piatkového triumfu.

"Dali sme šancu Banskej Bystrici sa chytiť, dala gól na 1:3. Dôležité bolo naše oslabenie o dvoch hráčov na začiatku tretej tretiny, ktoré sme ustáli. Ďalším gólmi v tretej tretine sme sa dostali do pohody. Jediné mínus v tomto zápase je, že podceňujeme niektoré situácie za komfortného stavu, čo sa nám nemôže stávať,“ priznal J. Pardavý.

Úvodné dve výhry na ľade Popradu a Banskej Bystrice nepreceňuje, stále je to iba začiatok sezóny. Hráči však veria, že po sérii prehier so špičkovými súpermi v lige majstrov teraz dali svojim fanúšikom ideálnu pozvánku, aby ich prišli v hojnom počte podporiť v otváracom domácom zápase. Navyše súperom im bude HK Dukla Ingema Michalovce, ktorá má na konte tri výhry a iba vinou horšieho skóre je na druhom mieste priebežnej tabuľky za Zvolenom. Slovan je tretí aj napriek tomu, že má o odložený zápas v Košiciach menej.

„Začiatok sezóny je vždy dôležitý pre sebavedomie a pohodu hráčov. My budem pracovať ďalej na tom, aby sme držali hráčov v takom zdravom napätí. Tých zápasov je pred nami ešte veľa, prvé dve víťazstvá nič neriešia,“ poznamenal Ján Pardavý.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar