Opäť proti tabuľkovému susedovi

Po Považskej Bystrici a Leviciach čaká na Modré krídla Slovan ďalší tzv. šesťbodový zápas. Súperom im bude tradičný účastník druhej najvyššej slovenskej súťaže TSS Group Spartak Dubnica.

Na Dubničanov nemajú krídla dobré spomienky. V prvom vzájomnom zápase začiatkom októbra im v domácom prostredí podľahli 0:2. Dubnica je expertom na predĺženia, z posledných piatich zápasov až štyri doviedla do nadstaveného času, ale gól navyše dokázala streliť iba v jednom z nich. Naposledy v pondelok však Dubnica už zvíťazila v riadnom hracom čase (6:4 nad Trnavou) a do Bratislavy prídu zverenci známeho kouča Dušana Gregora dobre naladení.

Tento zápas bol navyše pre Dubnicu výnimočný aj preto, že bol prvým hokejovým zápasom na domácom ľade po vyše 8 mesiacoch. Od vlaňajšieho štvrťfinále play off sa v Dubnici hokej nehral, zimný štadión už nevyhnutne potreboval rozsiahlu rekonštrukciu. Aj preto Dubnica odohrala úvodných 13 kôl na klziskách súperov a strávila viac než mesiac súťaže na cestách. 

„Zo začiatku to bolo náročné, ale ako sa hovorí, človek si zvykne na všetko a postupne sa to podarilo aj nám. Organizačne sme upravili pár vecí tak, aby sme čo najmenej cestovali na tréningy do Púchova,“ vysvetľuje kapitán Dubnice Miroslav Kristín. „Škoda že sme nezvládli niektoré zápasy, ktoré sme mali rozohrané na víťazstvo. No keď sa na to pozriem z druhej strany, tak sme radi aj za tie body, ktoré máme, aj keď ich mohlo byť viac.“

Najproduktívnejším hráčom Dubnice je s 10 bodmi Filip Ondruš, najlepším strelcom Lukáš Tábi so 6 gólmi. O body sa starajú aj ďalší hráči, ktorí majú extraligové skúsenosti - Lukáš Škvarek, Miroslav Kristín a Šimon Beták. V bránke sa pravidelne striedajú mladší brankári Juraj Ovečka, ktorý je inak dvojkou za novozámockou hviezdou Pavlom Kantorom, a Patrik Lietava. Legionárov v Dubnici zastupuje fínsky center Atte Huhtelä. V Dubnici sa postupne presadzuje aj stále ešte len 19-ročný talent Alex Géci, ktorý bol svojho času považovaný za jednu zo slovenských nádejí pre NHL draft.

Modré krídla Slovan sa na zápas pripravujú v dobrej nálade. Z posledných piatich zápasov vyhrali štyri a usadili sa komfortne na priečkach zaručujúcich súboje o play off, aj keď do konca základnej časti je ešte ďaleko. Vo viacerých zápasoch ich podržali brankári z A mužstva Samuel Hlavaj a Samuel Baroš, obaja si pripísali po jedno čistom konte. Postupne sa jednoznačne vykryštalizovala aj šestica útočníkov, ktorí v zápasoch pravidelne bodujú. Všetci už majú na svojom konte aj štarty v A mužstve. Momentálne klubovej produktivite vládne Ján Petriska s 18 bodmi, za ním sa poukladali Miroslav Preisinger (14), Lukáš Lipiansky (11), Dušan Klučiar, Antonio Ožvald (po 10) a František Dej (7). Najproduktívnejším obrancom je Wiliam Hauser (7 bodov), ktorý naposledy pred reprezentačnou prestávkou po prvý raz cestoval s A mužstvom na zápas do Michaloviec. Tréneri Lipiansky a Slovák postupne na súpisku pridávajú aj ďalších talentovaných mladých hráčov z juniorky, ako Fabián Ličko (2006), Innocent Hečko (2004, Adam Kurty (2004) a Lucas Jendek (2004).

Na zápas Modré krídla Slovan vs TSS Group Spartak Dubnica v stredu 16. novembra 2022 o 18:00 h predáva vstupenky Ticketportal v jednotnej cene 4 eurá s voľným sedením v sektoroch A9, A10 a A11. Na zápas platia aj všetky typy permanentiek HC SLOVAN 2022/23.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar