V Martine sme prehrali o gól

Highlight: Z 0:2 sme vyrovnali na 2:2, no nestačilo to

MHC Mountfield - HC Slovan Bratislava 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) 
Gól: 39. Markovič (z tr. strieľania), 45. Themár (Brcko, Zeliska), 56. Jabrocký (Macejka, Appel) - 50. D. Buc (Kuľha), 52. Kuľha (J. Kováčik, Hujsa) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Smrek, Rovenský, 2800 divákov 

MHC Mountfield: Dzubina - A. Novotný, L. Matejka, Hriňa, Velebný, Brcko, I. Ďatelinka - Uram, M. Beran, Markovič - Appel, Jabrocký, Macejka - Themár, Zeliska, Rechtorík 

Slovan: Pavol Rybár - J. Kováčik, Hájek, Schnabel, Demel, Jendek, Bohunický - Kuľha, Bulík, Hujsa - Šatan (hral do 43. min), Lipiansky, Richard Huna - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - Róbert Huna, M. Bakoš, L. Hudáček 

Martinčania nastúpili proti Slovanu aj so Šatanom v oklieštenej zostave bez siedmich hráčov, ale začali bez rešpektu. Hrali umne zozadu, boli aktívni vpredu a navyše im dvíhal sebavedomie každým úspešným zásahom brankár Dzubina. Úvodnú šancu zápasu mal v 3. min Markovič, ale brankár Rybár sa nenechal zaskočiť. Hostia boli pred Dzubinom nebezpeční a martinský gólman sa vyznamenal pri strele Hudáčka i dorážke Lipianskeho. V 16. min korčuľoval Markovič sám na Rybára, Schnabel zatiahol ručnú brzdu a rozhodca J. Konc nariadil trestné strieľanie. Markovičovi však v rozhodujúcej chvíli preskočil puk hokejku, a keď v 19. min v presilovke nastrelil Kuľha žŕdku Dzubinovej bránky, bezgólové skóre prvej tretiny sa nemenilo.

Slovan prepol v druhej tretine na vyšší rýchlostný stupeň. V 21. min Kuľhova dorážka prešla celým bránkoviskom a o dve minúty neskôr Buc iba vyprášil Dzubinove betóny. Domáci pohrozili v 25. min v presilovke, ale Jabrockého strelu Rybár z rozkľaku vyrazil. Vzápätí ušiel Šatan, no na zakončenie nemal patričnú rýchlosť ani silu. Tlak Slovana silnel. V 32. min pohrozil agilný Buc, o minútu neskôr bol už Dzubina prekonaný, ale Hudáčkovu dorážku zastavila pred bránkovou čiarou iba Ďatelinkova korčuľa. Dzubina držal v týchto chvíľach svoj tím nad vodou. V 34. min ho v dobrej pozícii neprekonali Šatan a ani Buc. V 38. min Markovičova strela spomedzi kruhov skončila na žŕdke. Pre istotu si to ešte J. Konc overil u videorozhodcu. V 39. min mal smoliar zápasu Markovič ďalšiu možnosť zapísať sa konečne do streleckej listiny. Po faule Kováčika pri jeho nájazde na Rybára nariadil rozhodca trestné strieľanie. Svoj druhý pokus tento raz Markovič zvládol a poslal Martin do vedenia - 1:0. 

Štart do tretej tretiny vyšiel lepšie v eufórii hrajúcim domácim. V 45. min sa v trme-vrme pred Rybárom najlepšie zorientoval Themár - 2:0. Slovan už bez Šatana, ktorý odstúpil v 43. minúte pre zranenie, ožil po kontaktnom góle Buca v 50. min. O dve minúty neskôr Kuľha šikovne usmernil Kováčikovu strelu a zápas sa začal odznovu. Domáci sa však rýchlo otriasli a v 56. min Jabrocký opäť naklonil misky váh na stranu Martina - 3:2. Snaha "belasých" o vyrovnanie nevyšla ani počas 71 sekúnd trvajúcej power-play, a tak si Martin zaknihoval už tretie víťazstvo za sebou.

Branislav Stolárik (asistent trénera MHC Mountfield): "S tromi bodmi sme spokojní. Bol to pre nás ťažký zápas, lebo máme veľa zranených a chorých hráčov. Podali sme bojovný výkon na čele s brankárom Dzubinom. V tretej tretine nám dochádzali sily, predsa len sú teraz hráči viac vyťažení, ale práve oslabenie tímu nás zomklo. Hráme jednoduchšie, aj preto bodujeme s ťažkými súpermi." 

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Ak nebudeme hrať šesťdesiat minút disciplinovane, nemôžeme vyhrať. Znovu sme urobili chyby, po ktorých sme inkasovali. Hoci sme dokázali vyrovnať, opäť sme dostali gól a nestalo sa nám to prvýkrát. Šatan je bojovník, zápas nedohral pre to, lebo ho bolestivo nastrelil pukom a nechceli sme to siliť."



jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar