Sersen prekonal Kapuša

Kapitán mužstva Michal Sersen v zápase proti Prešovu prekonal rekord Richarda Kapuša v počte odohraných zápasov za Slovan.

Gelnický rodák prišiel do Bratislavy v roku 2001 ako päťnásťročný mladý hokejista. V tom čase zrejme nikto nemohol ani len tušiť, že raz prekoná v počte odohraných zápasov v drese HC SLOVAN Bratislava také legendy, akými sú Nedomanský, Pašek, Rusnák, Višňovský, alebo Cíger.
„Ja sa ako legenda necítim a zdá sa mi, že to všetko ubehlo veľmi rýchlo. Asi si to uvedomím až časom. Vôbec by mi však nenapadlo, že raz budem tým, kto odohrá za Slovan najviac zápasov. Určite ma to teší, ale naozaj si to veľmi neuvedomujem.“ skromne uviedol dlhoročný kapitán Slovana Michal Sersen.
Krátka oslava tohto mimoriadneho počinu prebehne tesne pred začiatkom zápasu HC SLOVAN vs HK Poprad vo štvrtok o 18:00 h. Pred úvodným buly zápasu odovzdá, doterajší rekordér v počte zápasov, Richard Kapuš pamätný dres s číslo 656 svojmu nástupcovi a terajšiemu kapitánovi mužstva Slovan.
Richard Kapuš prišiel o jeden rekord, ďalšie dva mu však pravdepodobne ešte dlho nevezme. Stále mu patrí primát najproduktívnejšieho hráča klubu (564 bodov) a hráča s najviac asistenciami (346).
Michal s Richardom Kapušom v minulosti dokonca aj hrával, spoločne sedeli v kabíne. Na premiérový extraligový súboj v drese A-mužstva Slovana nastúpil 29. októbra 2002 a bolo to proti Skalici. Slovan vtedy vyhral 3:2. Počas päťnástich sezón v Slovane, v ktorých nastúpil do 656 zápasov, nazbieral 191 bodov (50 gólov a 141 asistencií). 
“Serso“ patrí medzi skupinu hráčov, ktorí majú medailu z MS (striebro 2012) a z MS do 18 rokov (striebro 2003). Je slovenský majster (2003, 2007, 2008 so Slovanom, 2017 s Banskou Bystricou) a získal Memorial Cup v roku 2006 s Québecom.
Rekordné sú aj jeho tri čísla týkajúce sa nášho účinkovania v KHL, odohral tam kompletných sedem sezón a 299 zápasov. Pripísal si v nich 22 gólov a 65 asistencií.
Súčasných 656 zápasov za Slovan je o to obdivuhodnejších v dobe, v ktorej viac ako jednoročné kontrakty sú v dnešnom hokeji vzácnosťou. Pánovi kapitánovi ďakujeme za odvedenú prácu v našom klube a držíme mu palce v ďalšom pôsobení v drese s orlom na hrudi.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar