Pred piatkovými zápasmi Slovnaft Extraligy

Začína štvrtá desiatka zápasov

MsHK DOXXbet Žilina - HK ŠKP Poprad

Vlci nastúpili v poslednom 30. kole proti obhajcovi titulu a súčasne aktuálnemu lídrovi z Košíc. Zápas sa pre nich vôbec nevyvíjal priaznivo, keď už v 23. minúte prehrávali 0:3. Dvomi gólmi síce stretnutie zdramatizovali, ale na body im to opäť nestačilo. Žilinčania prehrali aj šieste stretnutie v rade a na krk im už dýcha posledná Nitra. Popradčanov ešte čaká pred piatkovým kolom duel proti reprezentačnej "20", kde sa nič iné ako ich víťazstvo neočakáva.

Naposledy si Kamzíci napravili chuť proti trenčianskej Dukle, ktorú zdolali pred vlastnými divákmi 4:1 a po prehre v Košiciach sú teda odhodlaní začať novú víťaznú šnúru.

Aktuálna sezóna: 4:0 (v), 2:5 (d), 0:2 (v)

 

HK Nitra - HC Košice

Nitra privíta po Slovane ďalšieho lanského finalistu z Košíc.

Hokejistom spod Zobora vyšiel duel proti Slovanu nad očakávanie a po dvoch prehrách zaknihovali 11-te víťazstvo v sezóne. V tabuľke strácajú na deviatu Žilinu už len jediný bodík. Oceliari v utorok zavítali do Žiliny, kde ich čakala svorka miestnych Vlkov. Košičania žiadne prekvapenie nepripustili a potvrdili, že sú najlepším tímom na klziskách súperov, keď zaznamenali už 13-te víťazstvo na ľade súpera v rade a svoju víťaznú šnúru zaokrúhlili na desať zápasov.

Aktuálna sezóna: 2:4 (d), 3:2 pp (v), 2:6 (d) 

HC 05 Banská Bystrica - MHC Mountfield

Barani po dvoch výhrach v rade v utorok nebodovali a svojmu susedovi podľahli v derby zápase 3:5. V posledných štyroch zápasoch zaknihovali len šesť bodov a hladný popradský Lev sa im priblížil na rozdiel siedmych bodov. Martinčania naopak po dvoch prehrách v rade v minulom kole konečne zabodovali, keď zdolali nepríjemnú Skalicu v zápase bohatom na góly 5:3. Proti Bystrici sa im v troch predošlých zápasoch príliš nedarilo, keď vydolovali len jediný bod v poslednom vzájomnom zápase.

Aktuálna sezóna: 4:1 (v), 3:2 (d), 3:2 sn (v)

 

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín

Záhoráci po troch víťazstvách v rade v poslednom kole zakopli na ľade Martina a prerušili sériu ôsmych zápasov, v ktorých sa im podarilo bodovať. Naposledy vyšli bodovo naprázdno ešte začiatkom novembra v Trenčíne a tak majú svojmu najbližšiemu súperovi čo vracať. Dukla si v utorok zmerala sily s popradskými Kaťušami, ale ani tentoraz na nich recept nenašla a Východniarom podľahla 1:4. Po dvoch plných bodových zásahoch prišli opäť suchoty a už piatkový "šesťbodový" zápas ukáže, či budú trvať aj naďalej, alebo sa Dukla opäť vráti na víťaznú vlnu.

Aktuálna sezóna: 3:2 sn (v), 2:3 (d), 1:5 (v)

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Michal Holub


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar