Pred dnešným kolom Slovnaft Extraligy

Dočkáme sa ďalších prekvapení?

Už len pár kôl a základná časť bude opäť raz minulosťou. Dnes nás čaká už 51. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže, ktoré bude zároveň posledným pred reprezentačnou prestávkou.

HK Nitra - HK ŠKP Poprad

Štyri kolá pred koncom základnej časti strácajú hokejisti spod Zobora na postupové ôsme miesto len tri body a tak určite spravia všetko preto, aby vo vyraďovacích bojoch nechýbali. V minulom kole zvládli zverenci trénera Okuliara dôležité stretnutie so Žilinou a po štyroch prehrách v rade konečne opäť naplno zabodovali. Popradčania tak trocha prekvapujúco podľahli na vlastnom ľade Záhorákom 2:3 po predĺžení a zaknihovali už tretiu prehru z posledných štyroch vystúpení. Kamzíci v posledných kolách zjavne "ubrali" a akoby už šetrili sily na play off. V Nitre sa im doposiaľ darilo a vyhrali tam už dve stretnutia.

Aktuálna sezóna: 3:1 (v), 2:3 sn (d), 0:3 (v), 2:3 (d), 2:3 (v)

MsHK Žilina - HKM Zvolen

Žilinčanov baráž neminie ani v tejto sezóne a Vlci tak môžu v pokoji ladiť formu na boje o záchranu. V posledných siedmich dueloch ťahali Žilinčania zakaždým za kratší koniec povrazu a tak ich účasť v bojoch o záchranu nie je žiadnym prekvapením. Zvolenčanov čakal v utorok duel s Košicami, z ktorého napokon kvôli technickým problémom nič nebolo a zápas sa dohrá až v náhradnom termíne 14. februára. Naposledy teda "Bryndziari" zasiahli do hry ešte v nedeľu v Bratislave, kde podľahli domácemu Slovanu hladko 1:6. Po troch prehrách v rade sa opäť pokúsia naštartovať v Žiline, kde naposledy tesne vyhrali.

Aktuálna sezóna: 2:4 (v), 6:3 (d), 3:6 (v), 2:3 (d), 2:3 (v)

HC Košice - MHC Martin

Oceliari už ako istí víťazi základnej časti privítajú v piatok v Steel aréne o play off bojujúci Martin. Košičania v utorok vycestovali do Zvolena, ale ako sme už spomínali kvôli technickým problémom svoj duel neodohrali. Naposledy teda zasiahli do hry ešte v nedeľu, kedy si bez problémov poradili s Nitrou a momentálne ťahajú trojzápasovú šnúru víťazstiev. Martinčania zviedli v minulom kole vyrovnané stretnutie so Slovanom a hoc viedli už trojgólovým rozdielom, napokon sa museli uspokojiť s jediným bodom za prehru 5:6 po samostatných nájazdoch. V posledných troch zápasoch získali zverenci trénera Spišiaka päť bodov a čaká ich ešte tuhý boj o účasť medzi najlepšou osmičkou.

Aktuálna sezóna: 6:0 (v), 6:1 (d), 2:0 (v), 5:2 (d), 2:1 sn (v)

HC 05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica

"Barani" naposledy zavítali do Trenčína, kde po piatich víťazstvách opäť okúsili trpkosť prehry. Pár kôl pred koncom základnej časti ich to veľmi mrzieť nemusí, keďže pred štvrtým Slovanom majú pohodlný desaťbodový náskok. V diametrálne odlišnej situácii sa nachádzajú Záhoráci, ktorí stále nemajú istotu play off a tak sa im hodí každý jeden bod. Zverenci trénera Oremusa vyhrali až šesť z posledných siedmich duelov a naposledy sa im podaril husársky kúsok v Poprade, kde vydolovali dva cenné body. Proti Bystrici sa im ale príliš nedarí a v tejto sezóne ju zdolali len jediný raz.

Aktuálna sezóna: 2:1 (v), 9:2 (d), 2:5 (v), 2:1 (d), 3:1 (v)

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Michal Holub


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar