Pred 35.kolom Slovnaft Extraligy

Šláger kola sa hrá u nás

Ako je už v Slovnaft extralige zvykom, v nedeľu nás čaká ďalší diel s poradovým číslom 35. Šlágrom by mal byť duel v Bratislave, kde zavíta Banská Bystrica.

HKM Zvolen - HK ŠKP Poprad

Zvolenčania po vydretom víťazstve zo Žiliny, hostili v minulom kole poslednú Nitru. V zápase videla hŕstka divákov (610) štyri góly, ale až tri v sieti svojho tímu. "Bryndziari" teda podľahli Nitre po prvýkrát v sezóne 1:3 a ich náskok pred trenčianskou Duklou sa scvrkol na jediný bod. Kamzíci v šlágri kola privítali tabuľkového suseda spod Urpína. O konečnom výsledku museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých mali viac šťastia domáci hokejisti a zaknihovali 14-te domáce víťazstvo v rade.

Aktuálna sezóna: 3:5 (v), 3:1 (d), 4:5 pp (v)

HK Nitra - MHC Mountfield

Nitra v posledných zápasoch zdá sa ožíva, no stále sa jej nepodarilo odlepiť zo samotného dna extraligovej tabuľky. V piatok si pripísala dôležité tri body na ľade Zvolena a zlepšujúcu sa fazónu by chceli hokejisti spod Zobora potvrdiť aj doma proti Martinu. Martinčanom na rozdiel od Nitry piatkový duel so Žilinou vôbec nevyšiel a v zápase chudobnom na góly podľahli predposlednému celku 1:2. Pre MHC to bola už druhá prehra v rade a po vydarenom minulom týždni ich zrejme čaká týždeň plný sklamania.

Aktuálna sezóna: 3:5 (v), 7:3 (d), 2:1 (v)

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín

Žilinčania aj napriek neľahkej situácii v klube, dokážu z času na čas príjemne prekvapiť. Potvrdili to aj v piatok, keď vydolovali všetky tri body na ľade Martina a prerušili minisériu dvoch porážok v rade. V tabuľke tak aj naďalej úspešne odolávajú atakom prebúdzajúcej sa Nitry. Ako dlho to ešte vydržia? Dukla po debakli na Slovane predsa len vystavila stopku majstrovským Košiciam. Oceliarov zdolala 4:1 a pripísala si tretie víťazstvo z posledných štyroch duelov. Pripíše si nejaký bodík aj proti "Tomkovcom"?

Aktuálna sezóna: 3:4 (v), 2:1 sn (d), 1:4 (v)

HC Košice - HK 36 Skalica

Oceliari po 42 dňoch našli svojho ďalšieho premožiteľa. Ich katom bola trenčianska Dukla, ktorej podľahli na jej ľade 1:4. Líder tak prišiel o svoje vydarené série, v ktorých vyhral 13-násť zápasov v rade a na ľadoch súperov dokonca 15 extraligových duelov. Oceliari ale z prehry veľkú vedu nerobia a už v nedeľu sú odhodlaní začať novú víťaznú šnúru proti Skalici. Záhoráci majú v nohách ťažký duel proti Slovanu, v ktorom vyrovnávali len 36 sekúnd pred koncom. V samostatných nájazdoch už toľko šťastia nemali a Belasím podľahli 2:3. "Oremusovcom" sa v poslednej dobe prestalo dariť a momentálne ťahajú päťzápasovú šnúru prehier.

Aktuálna sezóna: 3:1 (v), 3:4 (d), 4:3 sn (v)

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Michal Holub


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar