Modré krídla cestujú na sever Slovenska

V rámci 15. kola 1.SHL dnes o 17:30 natúpia Modré krídla na ľade vlkov zo Žiliny.

V posledných dvoch zápasoch sa krídlam nepodarilo zvíťaziť. Prehra na ľade Skalice a doma proti Dubnici motivuje mladíkov k zopakovaniu víťaznej série spred dvoch zápasov. Tréner Rudolf Jendek prizvukoval hráčom disciplinovanosť, ktorá ich posledné zápasy stála veľa síl a v konečnom dôsledku aj body. Vyšplhať sa v tabuľke na vyššie pozície sa dnes pokúsia mladíci z Bratislavy proti dobre hrajúcej Žiline.

Krídla sa pokúsia pridať svojmu súperovi k dvom prehrám z troch ostatných zápasov aj ďalšiu. Vlci totiž v Trnave a Dubnici nad Váhom nezvládli samostatné nájazdy. Okrem bežného zápolenia dvoch tímov sa môžeme tešiť aj na súperenie produktívnych útočníkov.

V modrých krídlach je stále najproduktívnejší Dušan Kľučiar s 18 bodmi (10+8). Druhým najproduktívnejším je Patrik Danišovský, ktorý sa v poslednom zápase vrátil do zostavy.

K päťgólovému Jakubovi Uramovi sa pripojil Peter Kundrík. V bráne si vymieňajú stráže mladíci Noskovič a Beke. V dnešnej zostave by mali v drese krídiel nastúpiť viacerí hráči, ktorí nehrali pre zranenie, alebo vyťaženosť v A tíme.

V Žiline je lídrom produktivity bývalý hráč HC SLOVAN Šimon Petráš s 21 bodmi (11+10). Na druhom mieste je krídlo prvého útoku Patrik Koyš s 18 bodmi (8+10). 

V obrane vlkov nastupuje skúsený Marcel Petran (10bodov), ktoré si fanúšikovia pamätajú z pôsobenia na extraligových klziskách. V bráne Žiliny si slušné čísla drží syn legendárneho obrancu Stanislava Škorváneka Stanislav Škorvánek ml. s 93,02% úspešnosťou.

Zápas začína o 17:30. Sledovať môžete na huste.tv.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar