Famózny výkon v tretej tretine nám priniesol aspoň bod

HIGHLIGHT: Za Slovan hral aj Miroslav Šatan

Zázračné zmŕtvych vstanie hráčov Slovana nám prinieslo aspoň bod, keď po dvoch tretinách sme prehrávali 0:2. Rybár podal opätovne fantastický výkon a Slovan držal dlho nad vodou. Najmä jeho úžasné zákroky na začiatku tretej tretiny nám stále dávali šancu na taký záver, aký naši hráči prdviedli. Za Slovan nastúpil aj Miroslav Šatan, ktorý s nami podpísal zmluvu dve hodiny pred začiatkom stretnutia. Miro bude hrať v drese Slovana až do reprezentačnej prestávky. Najbližšie hráme doma v utorok proti Dukle Trenčín.

HC Slovan Bratislava - HKm Zvolen 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 47. Lipiansky (Richard Huna), 49. Kuľha (Hájek, Šatan) - 8. V. Baláž (P. Pucher, P. Barinka), 40. V. Škoda (Otčenáš), rozhodujúci nájazd Michal Chovan
Vylúčenia: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Bundil, Brath, 2215 divákov

Zostavy:
Slovan: Pavol Rybár - J. Kováčik, Hájek, Bohunický, Cartelli, Jendek, Schnabel, Ketner - Kuľha, Hujsa, Demel - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Róbert Huna, Bulík, Richard Huna - D.Skokan, M. Bakoš, D. Buc - od 21. min M. Sloboda
Zvolen: Škrečko - Hranáč, L. Čierny, Ďaloga, T. Bokroš, J. Valach, Juraško, Vosátko - Kovář , L. Jurík, Michal Chovan - P. Barinka, P. Pucher, V. Baláž - V. Škoda, Zuzin, Záhorovský - Leskovjanský, M. Trochta, Otčenáš



Slovan nastúpil v zostave aj s Miroslavom Šatanom, s ktorým belasí podpísali zmluvu iba 90 minút pred úvodným vhadzovaním. Skóre duelu otvoril vo 8. min V. Baláž, ktorý za chrbát Pavla Rybára zasunul puk po individuálnej akcii P. Puchera. V 12. min mohol ten istý hráč zvýšiť na rozdiel dvoch gólov, ale svoj únik zakončil iba do brankára Slovana.

V úvode druhého dejstva boli domáci aktívnejší ako jeho súper, z čoho pramenilo viacero dobrých šancí. Domáci hráči si však s koncovkou príliš "nepotykali" a aj brankár Zvolena Škrečko chytal spoľahlivo. Zvolen postupne vyrovnal hru, nebezpečnejší však boli aj naďalej belasí. V 38. min nezužitkoval veľkú šancu domáci Kuľha a tak v poslednej minúte zahrmelo na druhej strane. Vo vlastnom oslabení sa dostal Zvolen do prečíslenia a aj s trochou šťastia usmernil V. Škoda puk do bránky Slovana po ľahkej strele Otčenáša.

Na začiatku tretej časti mal Zvolen presilovku o dvoch hráčov v trvaní 66 sekúnd, ale Pavol Rybár pri šanciach hostí predviedol svoje skúsenosti a gól nedostal. To už bol sektor domácich skalných priaznivcov prázdny a na tribúne za domácim brankárom zostali iba dve veľké vlajky s logom Slovana. V 47. min vykresal iskru nádeje pre domáci tím Lipiansky, ktorý sa po nahodení puku Richardom Hunom dostal pred bránku súpera, pohodlne sa otočil a prekonal bezmocného Škrečka - 1:2. O necelé dve minúty neskôr v presilovke Slovan vyrovnal, keď najprv neuspel Šatan, ale na delovku Kuľhu z prvej už gólman Zvolena nemal nárok. V zostávajúcom priebehu III. tretiny už ani jeden z tímov nedokázal skórovať a na rad prišlo predĺženie.

V ňom Slovan už v prvej minúte strelil gól, ale rozhodcovia ho neznali, pretože ho domáci hráč dosiahol vysokou hokejkou. Napokon sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch, v ktorých mali viac pokoja aj šťastia na hokejkách Zvolenčania, jediný nájazd premenil Michal Chovan.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Zvolen hral veľmi dobre v defenzíve, mali sme problém sa presadiť. Chceli sme nahadzovať puky na bránku, čo sa nám nedarilo. Stále sa trápime s psychikou, chýbajú nám góly od skúsených hráčov. Neuznaný gól v úvode predĺženia nalomil koncentráciu hráčov. Nemali sme hokejové šťastie. Som rád, že sme uhrali aspoň bod, keďže sme prehrávali o dva góly." 

Ernest Bokroš (tréner Zvolena): "Pre nás je dôležité, že zbierame body. Viedli sme 2:0 a preto nás mrzí aj strata bodu. Bolo našou výhodou, že sme viedli a dlho držali Slovan od našej bránky. Domáci začali hrať svoju hru až v treťom dejstve, zatlačili nás a iba sme puky vyhadzovali."

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar