Nate Kallen je novým prírastkom obrany Slovana

HC SLOVAN Bratislava sa dohodol na spolupráci predbežne do konca sezóny 2022/23 s americkým obrancom Nateom Kallenom. Rodák zo San Diega naposledy pôsobil v tíme Maine Mariners v zámorskej lige ECHL.

Nate Kallen (nar. 6.11. 1997, San Diego, USA, výška 183 cm, hmotnosť 86 kg) vstúpil do súťažného hokeja počas štúdia na Ferris State University, v drese ktorej si zahral najvyššiu univerzitnú ligu v USA NCAA a univerzitné mužstvo opúšťal ako jeho kapitán. V 146 zápasoch za Ferris State Bulldogs zaznamenal 64 bodov, z toho 20 gólov a 44 asistencií.

V závere sezóny 2019/20 podpísal Kallen kontrakt s tímom ECHL Maine Mariners. Tesne predtým, ako sezónu definitívne zrušila pandémia koronavírusu, stihol odohrať tri zápasy. Do klubu na severovýchode Spojených štátov sa mal opäť vrátiť pred začiatkom sezóny 2020/21. Keďže však Mariners sa do súťaže v tejto sezóne napokon rozhodli neprihlásiť, podpísal zmluvu v inom klube ECHL Rapid City Rush. Tu odohral štyri zápasy, po ktorých sa sťahoval do tímu Macon Mayhem v Southern Professional Hockey League (SPHL), kde pôsobil do konca sezóny. V 25 zápasoch základnej sezóny si pripísal 19 bodov.

V sezóne 2021/22 sa vrátil do Maine Mariners a stal sa oporou klubu z mesta Portland. Nastúpil do 46 zápasov v základnej časti ECHL a do všetkých šiestich zápasov, ktoré Mariners odohrali v play off. Na konci sezóny na jeho konto pribudlo 6 gólov a 16 asistencií. 

V rovnakom klube začal aj prebiehajúcu sezónu, v ktorej nadviazal na svoju produktivitu a v doterajších 34 zápasoch pred odchodom do Európy strelil 5 gólov a pridal 13 asistencií.

Na Natea Kallena padla voľba Slovana po predčasnom ukončení spolupráce so švédskym obrancom Carlom Ackeredom. Realizačný tím hľadal konštruktívneho obrancu s dobrou rozohrávkou, prehľadom pri zakladaní útokov, ktorého zároveň dokáže využívať vo svojich presilovkových formáciách.

Nate Kallen už pricestoval do Bratislavy a s mužstvom absolvuje víkendové tréningy. Po prvý raz by sa mal objaviť v drese Slovanu už v nedeľňajšom domácom zápase proti HC 05 Banská Bystrica (nedeľa 17:00 h, vstupenky online Ticketportal). Z voľných čísiel si vybral kedysi pre obrancu klasické číslo 2.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar