Najvyššiu návštevnosť na Slovensku má hokejový Slovan

HC SLOVAN Bratislava suverénne ovládol prehľad návštevnosti na športových podujatiach na Slovensku v sezóne 2021/22.

Všetky naše zápasy videlo v uplynulej sezóne dokopy 109 066 divákov. Na druhom mieste s odstupom skončil futbalový klub DAC Dunajská Streda (71 441), na treťom hokejové HC Košice (60 006), ďalej hokejová HK Nitra (59 379) a prvú päťku uzatvára futbalový Slovan (54 501).

Celkom videlo najpopulárnejšie športy - hokej, futbal, volejbal, hádzanú, basketbal - vyše 900 tisíc divákov. Treba povedať, že aj sezónu 2021/22 z hľadiska návštevnosti výrazne poznačili obmedzujúce opatrenia v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19. Napríklad HC SLOVAN musel odohrať 10 z celkového počtu 34 domácich zápasov pred prázdnymi tribúnami.

Slovan dominuje aj v tabuľke najvyšších jednorazových návštev v sezóne. Iba v štyroch zápasoch počas uplynulej sezóny bola pokorená hranica 10 000 divákov na jednom stretnutí, a vždy to bolo na hokejovom Slovane v Aréne Ondreja Nepelu. Stalo sa tak na siedmom rozhodujúcom semifinálovom zápase proti Košiciam (3:2pp) a vo všetkých troch finálových dueloch proti HK Nitra, na ktoré prišlo 10 016 divákov. Oficiálna maximálna kapacita Zimného štadióna Ondreja Nepelu je síce 10 055, počas play off zápasov však bola znížená kvôli prezentačnému umiestneniu historického automobilu Vladimíra Dzurillu v dolnej časti sektora A8.

V porovnávaní návštevnosti jednotlivých ligových súťaží podľa očakávania vyšla najlepšie najvyššia hokejová Tipos extraliga. Všetky jej zápasy videlo takmer 450 tisíc divákov. Na najvyššiu futbalovú Fortuna ligu prišlo vyše 246 tisíc ľudí a na treťom mieste sa umiestnila prvá hokejová liga s vyše 107 tisíc divákmi. Treba však povedať, že tieto absolútne čísla sú ovplyvnené vyššími počtami odohraných zápasov v hokejových súťažiach. Kým napríklad vo futbale kluby odohrali 16 domácich zápasov, v hokeji sa počet domácich zápasov v prípade učasti vo finálových kolách play off mohol vyšplhať až na 30.

Údaje o návštevnosti najvýznamnejších športových súťaží na Slovensku skompletizoval pre denník Šport uznávaný športový štatistik Ján Karašinský.

Slovan má všetky predpoklady udržať si postavenie športového klubu s najvyššími návštevami aj v ďalšej sezóne. Ak chcete byť súčasťou legendárnej atmosféry na dôležitých zápasoch Slovana v sezóne 2022/23 neváhajte s kúpou permanentky. V predaji je stále veľa dobrých miest v cenách od 260 do 390 eur. V permanentkách ALL ACCESS sú zahrnuté aj všetky domáce zápasy skupinovej fázy Champions Hockey League a prestížneho medzinárodného turnaja Danube Cup / Memoriál Jána Staršieho. Permanentky sú v predaji aj online cez Ticketportal.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar