Najbližšie doma v nedeľu proti HC 05 Banská Bystrica

V piatok odohrá Slovan dôležitý zápas na ľade HC Košice, a už o dva dni neskôr v nedeľu o 17:00 h sa opäť predstaví domácim fanúšikom v zápase proti HC 05 Banská Bystrica.

Slovan odohral v tejto sezóne s Bystricou tri vzájomné zápasy. Zatiaľ čo v pvej časti sezóny sa nám na ľade súpera mimoriadne darilo a zaznamenali sme dve suverénne víťazstvá 5:1 a 5:0, v prvom domácom zápase s týmto súperom sme podľahli 1:2, keď skvelý výkon v bránke súpera vytiahol český gólman Jakub Sedláček.

Treba uznať, že Banská Bystrica pod vedením kanadského odborníka Douga Sheddena je úplne iným mužstvom, ako v prvej polovici sezóny. Aj aktuálne prichádza do Bratislavy s lepšou bilanciou, akú má z posledných zápasov Slovan. "Barani" ťahajú sériu štyroch výhier, ktorú ešte môžu pred príchodom do Bratislavy natiahnuť, ak uspejú v Michalovciach. Každý zápas v záverečnej štvrtine je pre Bystričanov bojom o playoff. Na poslednú priečku zaručujúcu priamy postup sa už bodovo dotiahli a práve v Michalovciach nastúpia proti jednému z priamych konkurentov.

Slovan si bude musieť dať pozor najmä na Brandena Troocka, ktorý sa v poslednom čase rozstrieľal a s 30 bodmi je najproduktívnejším hráčom mužstva a s 20 gólmi aj najlepším strelcom. Sekunduje mu ďalší zámorský hráč Kristoff Kontos s 29 bodmi a Rasťo Gašpar s 25 bodmi. Dôležité góly v posledných zápasoch pridal reprezentant Alex Tamaši, ktorý rozhodol v prospech Bystričanov predĺženia v Košiciach a Spišskej Novej Vsi. Obranu doplnil skúsený Ján Brejčák, ktorý už v Bystrici hrával, vrátane majstrovskej sezóny. Inak v nej pravidelne nastupujú Patrik Bačik, Ivan Ďatelinka, ako aj švédsky bek Victor Björkung. Jeho krajana brankára Robina Rahma manažment klubu uvoľnil predčasne spod kontraktu a na jeho miesto angažoval už spomínaného Jakuba Sedláčka. Ten má výbornú bilanciu pomeru víťazných zápasov k celkovému počtu odchytaných (10 z 15) a aj priemer úspešnosti zásahov si drží na úrovni takmer 93 percent. Vzhľadom na jeho výborný výkon v aréne Ondreja Nepelu pred Vianocami sa dá očakávať, že ak bude zdravý, Slovanisti budú čeliť práve jemu.

Zápas HC SLOVAN Bratislava vs HC 05 Banská Bystrica je na programe v nedeľu 5. februára 2023 o 17:00 h. Vstupenky sú v predaji online v sieti Ticketportal alebo denne od 14:00 do 18:00 h v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Fanúšikovia môžu tiež využiť predajné miesto Tickeportalu na prízemí OC Central, ktoré je otvorené po celý deň.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar