Najbližšie doma priamy súboj o prvé miesto

V piatok 2. decembra o 18:00 h očakáva aréna Ondreja Nepelu priamy súboj o prvé miesto tabuľky extraligy. Pred začiatkom súťaže by to o tomto zápase povedal asi málokto. Faktom ale je, že mužstvo progresívneho maďarského trénera Gergelya Majorossa bolo ešte pred uplynulým víkendom na prvom mieste a len straty bodov v posledných dvoch zápasoch ho zosunuli na druhé o bod práve za Slovan.

Popri kvalitnom trénerovi Nové Zámky ťahá predovšetkým štvorica amerických hráčov. Robert Jackson má úplne rovnakú bilanciu gólov a kanadských bodov (14+16=30) ako Marcel Haščák a spoločne dominujú obom ukazovateľom v extralige, takže z tohto pohľadu to bude aj priamy súboj dvoch najproduktívnejších hráčov celej súťaže. Aj na ďalších miestach novozámockej produktivity sú Američania - Austin Farley (27 b.), Benjamin Johnson (22 b.) a suverénne najproduktívnejší obranca extraligy Mike Lee s 22 b. Za nimi je už riadny odstup, ktorý čiastočne zmierňuje predsezónna bratská akvizícia Juraja a Tomáša Mikúšovcov. Reprezentačnú formu má tiež stále perspektívny obranca Branislav Ligas. V hľadisku arény budú nepochybne sedieť skauti kvôli Martinovi Myšiakovi (2004), ktorý má zatiaľ na svojom konte 6 asistencií.

Pikantériou bude zrejme prvý štart kanadského útočníka Mattea Gennara v drese Nových Zámkov, ktorý len pred dvomi dňami predčasne ukončil kontrakt v Slovane, kde sa príliš nepresadil.

Osobitnou kapitolou je post brankára. Český gólman Pavel Kantor odchytal doteraz všetkých 21 zápasov, z toho 14 víťazných a drží si fantastický priemer 93,75 % úspešnosti zásahov. Lepší má iba náš ochranca svätyne Jared Coreau (94,66 %), ten však stál v bránke "iba" v 14 zápasoch.

Obe mužstvá zatiaľ v tejto sezóne odohrali iba jeden z celkového počtu šiestich vzájomných zápasov. Bol to práve duel, v ktorom Slovan po prvý raz v tejto sezóne vyšiel bodovo naprázdno po hrozivej prehre 0:5. 

Vlani mal Slovan zo vzájomných zápasov vcelku dobrú bilanciu: vyhral štyrikrát zo šiestich pokusov s pomerom bodov 11:7 a skóre 16:7.

Všetky tieto fakty hovoria o tom, že v piatok sa v Bratislave odohrá skutočný šláger doterajšieho priebehu extraligy, aj keď možno s nečakaným obsadením. Fanúšikovia Slovana by však mali rozhodne zbystriť pozornosť a zahájiť svoju mobilizáciu, pretože podľa informácií z novozámockého tábora sa do hlavného mesta chystá niekoľko sto priaznivcov zeleno-bielych. Veríme, že hráči a fanúšikovia Slovana na ľade aj v hľadisku ubránia domáce prostredie. 

Vstupenky na šláger extraligy HC SLOVAN Bratislava vs HC MIKRON Nové Zámky v piatok 2. decembra 2022 o 18:00 h sú v predaji online v sieti Ticketportal alebo denne od 14:00 do 18:00 h v pokladniach zimného štadióna.


Tabuľka

Základná časť Z B
1 HC Košice HC Košice 50 96
2 HC SLOVAN Bratislava HC SLOVAN Bratislava 50 93
3 HKM Zvolen HKM Zvolen 50 87
4 HC ‘05 Banská Bystrica HC ‘05 Banská Bystrica 50 79
5 HK GROTTO Spišská Nová Ves HK GROTTO Spišská Nová Ves 50 79
6 HC MIKRON Nové Zámky HC MIKRON Nové Zámky 50 77
7 HK Poprad HK Poprad 50 72
8 HK Dukla Ingema Michalovce HK Dukla Ingema Michalovce 50 72
9 HK DUKLA Trenčín HK DUKLA Trenčín 50 68
10 HK Nitra HK Nitra 50 61
11 MHk 32 Liptovský Mikuláš MHk 32 Liptovský Mikuláš 50 61
12 HC MV TRANSPORT Prešov HC MV TRANSPORT Prešov 50 55

Časopis Powerplay

04/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 04 sa dočítate:

  • Profil Timoteja Šilleho: Ďalší Šille v drese Slovana
  • Predstavujeme Samsona Mahboda: Mohol z neho byť skvelý futbalista
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Proti víťazom Stanley Cupu
  • Slovanisti vo svete: Cam Barker