Na úvod obnovené federálne derby

Dvomi zápasmi začína vo štvrtok 18. augusta medzinárodný letný turnaj Danube Cup / Memoriál Jána Staršieho.

Myšlienku kedysi prestížného hokejového turnaja, ktorý sa pod názvom Dunajský pohár konal medzi dvomi svetovými vojnami, oživili noví akcionári HC SLOVAN Bratislava už pred rokom. Vzhľadom na pandémiu COVID-19 však museli rok počkať, kým sa im do Bratislavy podarilo pozvať špičkové obsadenie reprezentujúce to najlepšie, čo európsky klubový hokej ponúka.

Českú extraligu bude zastupovať HC Sparta Praha, jeden z najstarších a najtradičnejších hokejových klubov na kontinente, viacnásobný federálny a český majster, finalista vlaňajšieho play off. Liigu ako najvyššiu súťaž v krajine úradujúcich majstrov sveta a olympijských víťazov Fínska bude reprezentovať dvojnásobný šampión Lukko Rauma. Svoj druhý titul získal len nedávno v roku 2021, vlani sa musel uspokojiť s účasťou vo štvrťfinále. Švajčiarsku NLA, ktorá v posledných rokoch patrí medzi herne i ekonomicky najsilnejšie ligy v Európe a drží rekord v priemernej návštevnosti, predstaví HC Davos, rekordný šampión svojej krajiny, ktorý sa vlani dostal do semifinále play off a každý rok má tie najvyššie ambície.

V úvodnom zápase turnaja o 15:00 h narazia na seba HC Davos a Lukko Rauma. Zatiaľ čo Davos je v Bratislave už od nedele večera a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu si rozložil svoj týždňový letný prípravný kemp, fínske mužstvo prilieta do Bratislavy v stredu navečer.

Vo večernom šlágri (19:00 h) nielen celého turnaja, ale dá sa povedať celého letného prípravného obdobia sa stretne domáci HC SLOVAN Bratislava s pražskou Spartou. Keď sa naposledy v Bratislave obe mužstvá stretli v rámci European Trophy, uprostred horúceho augusta v roku 2013 zápas sledovala vypredaná aréna 10 tisíc divákov. Pražania zvíťazili 2:3 po samostatných nájazdoch. Úspešnejší boli aj o tri roky neskôr na turnaji v Hradci Králové (2:4).

Vstupenky na všetky zápasy turnaja, ktorý bude pokračovať ďalšími hracími dňami v piatok a nedeľu, sú v predaji online v Ticketportali. Vstupenky sa budú dať kúpiť aj v pokladniach zimného štadióna od 14:00 h. Zvýhodnená celodenná vstupenka, ktorá platí na oba zápasy daného dňa, stojí od 6 do 12 eur. Najdrahšia vstupenka na zápas Slovan vs Sparta stojí 10 eur, na ostatné zápasy bez účasti Slovana iba 6 eur.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar