Na Krídla dnes čaká tím z popredia tabuľky

NA ZÁPAS MODRÉ KRÍDLA SLOVAN VS HK VITAR MARTIN JE MOŽNÝ VSTUP IBA PRE DRŽITEĽOV PERMANENTIEK "HC SLOVAN EXTRALIGA" DO MAXIMÁLNEHO POČTU 200.

Mužstvo trénerov Rudolfa Jendeka a Richarda Kapuša naposledy odohralo vyrovnanú partiu na východe proti jednému z favoritov na postup Humenné. Napriek tomu, že si vytvorilo dostatok šancí na skórovanie, napokon prehralo 0:1 gólom päť minút pred koncom.

Najmä na premieňanie gólových príležitostí sa bude slovanistická rezerva sústrediť v dnešnom zápase proti HK VITAR Martin. V prvom vzájomnom zápase Modré krídla Slovan Martinčanov v ich domácom prostredí prekvapili a zvíťazili 5:2. V poslednom období sa však lepšie darí tradičnému účastníkovi Tipos SHL, ktorý zvíťazil v šyroch z posledných piatich zápasoch, vrátane proti lídrovi zo Žiliny, a tak do Bratislavy prichádza v pozícii mierneho favorita.

Martin má z 19 zápasov 34 bodov a nachádza sa na 5. mieste priebežnej tabuľky. Ich klubovú produktivitu vedie 29-ročný center Matej Dírer s 22 bodmi (11+11), najmä vďaka streleckej explózii (3+1) v poslednom zápase proti Dubnici. O päť bodov za ním zaostáva ďalšie známe meno aj z extraligových ľadov Jakub Linet. Najlepším Martinčanom v hodnotení plus/mínus bodov je fínsky legionár Riku Tiainen. Viac ako bod na zápas má aj Michal Murček. Toho si však naposledy stiahol na striedavý štart extraligový Liptovský Mikuláš a stihol zaň nastúpiť v nedeľu na Liptove proti HC SLOVAN Bratislava. Do bránky väčšinou chodí Vladimír Glosár, ktorý má 91,11 %-nú úspešnosť zásahov.

Modré krídla Slovan nedávno opustili obranca Fatul a útočník Kundrik, o ktorých prejavili záujem v extraligových kluboch Banská Bystrica, resp. Poprad. Aj to je podľa hlavného trénera Rudolfa Jendeka jedným z dlhodobých cieľov slovanistického béčka, pripravovať mladých hráčov pre extraligový hokej.

"Prioritou nášho projektu je dostať čo najviac mladých hráčov do seniorského hokeja, či už v drese Slovana alebo v niektorom inom tíme. Nie každý mladý hokejista je v šestnástich rokoch supertalent, ktorého draftujú do NHL. Môže sa pokojne stať, že výkonnostne "vystrelí" až vo veku 22 až 25 rokov a môže byť veľmi užitočným hráčom pre Slovan alebo stabilným členom kádra extraligového mužstva," povedal nedávno Rudolf Jendek.

 

V dnešnom zápase si na striedačke bude musieť poradiť sám, keďže jeho asistent Richard Kapuš mal v pondelok pozitívny PCR test na ochorenie COVID-19 a musel zostať v karanténe.

V súlade s novým COVID Automatom je maximálna povolená kapacita na zápase, ktorý začína o 18:00 h, iba 200 ľudí. Na zápas sa preto nepredávajú vstupenky, platia však naň permanentky "HC SLOVAN extraliga". Ak teda chcete vidieť Krídla v akcii, príďte na Zimný štadión Ondreja Nepelu včas, usporiadateľská služba umožní vstup do arény prvým 200 návštevníkom.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar