Na hokej by sa opäť mali vrátiť diváci

VLÁDA SR ODPORUČILA HLAVNÉMU HYGIENIKOVI PRIPRAVIŤ VYHLÁŠKU S PODMIENKAMI ÚČASTI DIVÁKOV NA HROMADNÝCH PODUJATIACH, VRÁTANE ŠPORTOVÝCH ZÁPASOV.

Najbližším domácim zápasom HC SLOVAN Bratislava s divákmi by mal byť duel proti HK Nitra v nedeľu 6. februára. Dovtedy musí Slovan odohrať ešte deväť zápasov na ľade súperov, keďže v domovskej aréne Ondreja Nepelu začína v závere tohto týždňa európsky šampionát v hádzanej mužov.

Očakáva sa, že nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá bude upravovať jednotlivé podmienky a detaily návštevy hromadných podujatí, vrátane športových zápasov, bude zverejnená vo Vestníku v priebehu utorka, najneskôr stredy. Zatiaľ nie je jasné, či na zápase bude možné obsadiť každý rad a sedadlo, alebo či budú môcť byť otvorené občerstvovacie zariadenia.

Návšteva hokejových zápasov bude možná iba v režime OP, to znamená iba pre ľudí, ktorí sú plne zaočkovaní alebo prekonali ochorenie COVID-19 pred menej ako 180 dňami. Túto skutočnosť budú musieť pri vstupe na podujatie, resp. pri kúpe vstupenky dokladovať, ideálne COVID pasom s QR kódom.

Vyhláška tiež záväzne určí maximálny počet divákov. Podľa odporúčania vlády SR hlavnému hygienikovi, športové zápasy by mali patriť do kategórie tzv. stredne rizikových podujatí, pri ktorých bude povolené využiť 25 percent maximálnej kapacity športového zariadenia. V podmienkach Zimného štadióna Ondreja Nepelu ide o 2 513 miest. Vzhľadom na počet sezónnych vstupeniek (permanentiek) by teda od najbližšieho domáceho zápasu mohlo ísť do predaja približne 1 200 zápasových vstupeniek.

HC SLOVAN Bratislava pochopiteľne víta mierne uvoľnenie opatrení súvisiacich s návštevou hromadných športových podujatí. Zároveň verí, že v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie príde postupne s blížiacim sa play off k ďalšiemu uvoľneniu opatrení a predovšetkým k opätovnému zavedeniu COVID Automatu s jasnými pravidlami, ako tomu bolo krátky čas v závere leta a v jeseni minulého roku.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar