MODRÉ KRÍDLA ZVÍŤAZILI NA ĽADE MARTINA

MODRÉ KRÍDLA ZAKNIHOVALI SVOJE PRVÉ VÍŤAZSTVO V RIADNEJ HRACEJ DOBE, KEĎ ZDOLALI MARTIN 5:2.

HK VITAR Martin – Modré krídla Slovan 2:5 (2:4, 0:0, 0:1)

Góly: 12. Dírer (Gagnon, Lavička) 12. Nauš (Toma, Lavička) – 8. Abbafy (Škultéty) 10. Petráš (Ožvald, Jendek) 19. Klučiar (Hauser) 20. Škultéty (Ožvald, Jendek) 43. Klučiar.

Rozhodovali: Bachúrik – Danko, Valo,

strely: 44:28

vylúčení: 3:3 (navyše: Pacalaj 5+DKZ za pästný súboj a hrubosť),

presilovky: 0:0,

oslabenia: 0:1

218 divákov

Martin: Maťovčík (21. Glosár) – Charvát, Pacalaj, Lavička, Gagnon, Dvořák, Burzík, J. Bartoš, Sleziak – Tiainen, Linet, Poliaček – Dírer, Toma, Nauš – Smidžár, Babka, Ďurina – J. Bartoš, Thomka, Vilčinskij

Modré krídla: Beke – Hauser, Krakovský, Škultéty, Verčík, Ejem, Marko, Fatul – Danišovský, Uram, Klučiar – Ožvald, Petráš, Jendek – Petriska, Dey, Lepskij – Abaffy

Martinčania povzbudení výhrami s Dubnicou a Žilinou mali v pláne poradiť si aj s kádrom Modrých krídel. Úvod zápasu však oveľa lepšie zvládli hostia, keď bratislavskí mladíci domácich zaskočili a už v 10. minúte, po góloch Abbafyho a Petráša viedli dvojgólovým rozdielom.  

V 12. minúte domáci Martin dvomi rýchlimi gólmi vyrovnal stav stretnutia, no na odpoveď Krídiel sa nečakalo dlho. Na konci prvej tretiny svietil na tabuli stav 4:2 pre Modré krídla. Veci sa následne dali do pohybu až v úvode záverečnej tretiny, keď sa hostia zásluhou druhej rany Dušana Klučiara dokázali presadiť v oslabení a spečatili tým druhé víťazstvo v sezóne.

„Dnes sme odohrali výborný, bojovný zápas. Rozhodla naša efektivita a taktiež skvelý výkon mladého brankára Bekeho. Treba však pochváliť celý tím za dnešné nasadenie a bojovnosť,“ uviedol hlavný tréner Modrých krídiel Rudolf Jendek.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar