Modré krídla v príprave iba s českými tímami

Modré krídla Slovan už poznajú plán svojich prípravných zápasov pred novou hokejovou sezónou 2023/24.

Rezervné mužstvo Slovana odohrá pred ostrým štartom Tipos SHL, ktorý je plánovaný na piatok 22. septembra, celkom 6 prípravných zápasov, z toho dva doma. Vo všetkých prípadoch preveria krídla tímy druhej najvyššej českej súťaže Chance Liga. Dvakrát sa stretnú s mužstvom SK Horácká Slavia Třebíč, po jednom dueli odohrajú s HC Dukla Jihlava, HC Poruba, SC Kolín a nováčikom súťaže HC Orli Znojmo.

Doma sa predstavia Modré krídla v rovnakých dátumoch, ako sú naplánované prípravné zápasy A mužstva, t.j. 24. a 31. augusta. Preto časy týchto zápasov budú ešte upresnené, ale pravdepodobne sa budú hrať ako predzápasy.

"Do prípravného obdobia sme zámerne hľadali zahraničných súperov. Nedáva nám zmysel, aby sme v príprave hrali s tímami, s ktorými sa v sezóne následne stretneme štyrikrát, alebo možno ešte viac. Vo všetkých prípadoch ide o ambiciózne kluby z popredia druhej najvyššej českej ligy, ktoré sa netaja ambíciami postúpiť do českej extraligy. Pre našich chlapcov to bude výborná previerka," povedal k výberu súperov v príprave športový manažér Modrých krídiel Slovan Rostislav Dočekal.

Modré krídla Slovan sa už 19. mája oficiálne prihlásili do Tipos SHL. V druhej najvyššej slovenskej súťaži vstúpia v septembri do svojej tretej sezóny. Realizačný tím zostal nezmenený, mužstvo opäť povedie dvojica Ján Lipiansky - Tomáš Slovák. V tíme zostávajú viaceré opory ako Dušan Klučiar a Miroslav Preisinger, obrancovia Daniel Demo a Lukáš Bohunický, ako aj viacerí mladí hráči. Z avizovaných odchodov sa zatiaľ vie o Jánovi Petriskovi, ktorý by sa mal posunúť do extraligovej Banskej Bystrice. Draftová nádej František Dej spája svoju najbližšiu budúcnosť s pôsobením v zámorskej juniorke.

Kompletný káder Modrých krídiel Slovan pre sezónu 2023/24 predstavíme v osobitnom článku na budúci týždeň.

Plán prípravných zápasov Modré krídla Slovan:

Utorok 15.8. 17:30 h: HC Dukla Jihlava vs Modré krídla Slovan

Štvrtok 24.8. 18:00 h: Modré krídla Slovan vs SK Horácká Slavia Třebíč

Utorok 29.8. 18:00 h: HC Poruba vs Modré krídla Slovan

Štvrtok 31.8. 18:00 h: Modré krídla Slovan vs SC Kolín

Utorok 5.9. 17:30 h: SK Horácká Slavia Třebíč vs Modré krídla Slovan

Štvrtok 7.9. 17:30 h: HC Orli Znojmo vs Modré krídla Slovan


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar