Modré krídla pred svojou druhou sezónou

Aj v rezervnom tíme Slovana Modré krídla prišlo pred začiatkom novej sezóny k zmenám. Doterajšej trénerskej dvojici Rudolf Jendek – Richard Kapuš skončili zmluvy. Zatiaľ čo Jendeka angažovala extraligová Banská Bystrica, Kapuš sa posunul a úroveň vyššie a stal sa asistentom v áčku.

Novým hlavným trénerom Modrých krídiel Slovan sa stal Ján Lipiansky. Za svojho asistenta si vybral bývalého dlhoročného obrancu Tomáša Slováka, s ktorým sa ako hráč stretol počas svojho pôsobenia v drese Košíc.

Béčko Slovana bude mať v ďalšej sezóne cieľ nadviazať na výsledky zo svojho premiérového účinkovania v Tipos SHL. Zároveň sa chce prezentovať atraktívnejším, útočnejším a kreatívnejším herným štýlom a ponukou najlepších hráčov zvýšiť konkurenciu na majstrovskej súpiske A mužstva.

Tohtoročná letná príprava je pre Modré krídla Slovan vlastne prvou spoločnou prípravou. Vlani ju neabsolvovali, keďže o udelení licencie na štart v druhej najvyššej súťaži sa rozhodlo až dva týždne pred samotným štartom ligy. Od polovice mája krídla zaberali na spoločných tréningoch pod dohľadom kondičného trénera Dominika Kubicu. Tie boli spestrené tréningovými jednotkami na ľade. Prvá fáza trvala šesť týždňov do konca júna.

Hlavná fáza letnej prípravy na ľade začne v Modrých krídlach v rovnaký deň ako v áčku, v stredu 27. júla. V rámci nej zohrajú osem prípravných zápasov, z toho tri v rámci Slovenského pohára. Postupne budú ich súpermi áčko HC SLOVAN v modelovanom zápase (11. augusta), HK Gladiators Trnava (16. augusta), HC Dukla Senica (19. augusta), účastník druhej najvyššej českej ligy SC Marimex Kolín (25. augusta) a HC Topoľčany (31. augusta). V základnej skupine Slovenského pohára by sa mali stretnúť so Spartakom Dubnica, opäť s Topoľčanmi a kvalifikantom z 2. ligy.

„Projekt Modrých krídiel ako rezervného tímu HC SLOVAN Bratislava v druhej najvyššej súťaži má pre náš klub veľký význam. Vďaka majiteľom klubu dostávajú viacerí naši mladí hráči možnosť pokračovať vo svojom materskom klube. Môžu hokejovo ďalej dozrievať, zdokonaľovať sa, naberať zápasovú prax a následne zabojovať o A mužstvo, prípadne extraligu v inom klube. Domnievam sa, že to všetko bolo už aj v prvej sezóne nášho fungovania postupne napĺňané,” uviedol na začiatku prípravného obdobia športový riaditeľ Modrých krídiel Slovan Miroslav Lažo.

Do mužstva získal člena juniorskej reprezentácie Slovenska Borisa Žabku (2004) a iba sedemnásťročného útočníka Františka Deja(2005). Obaja podpísali s Modrými krídlami svoj prvý profesionálny kontrakt, pričom majú veľkú šancu zahrať si v sezóne aj za áčko. Do Bratislavy sa tiež po anabáze v Poprade vracia ochovanec Daniel Demo (1999). Z HK Levice prichádza mladší brat Tomáša Matouška Michal (1999) a z extraligových Nových Zámkov ďalší odchovanec Ľubomír Fetkovič (1996). Popri Dejovi bude najmladším hráčom na súpiske talentovaný Roman Kukumberg (2005), starší syn legendy belasých.

PREDBEŽNÁ SÚPISKA MODRÉ KRÍDLA SLOVAN 2022/23

Brankári:
Ádam Beke, Richard Noskovič, Alexander Marossy

Obrancovia:
Lukáš Bohunický, Dávid Boldižár, Daniel Demo, Adam Hajduch, Wiliam Hauser, Luca Krakovský, Marko Lopuchovský, David Mrva, Jozef Myšiak, Andrej Škultéty, Dominik Verčík, Boris Žabka

Útočníci:
Maximilián Bubica, František Dej, Ľubomír Fetkovič, Šimon Hamer, Dušan Klučiar, Roman Kukumberg, Alex Kupka, Adam Lukošík, Michal Matoušek, Antonio Ožvald, Richard Petráš, Ján Petriska, Miroslav Preisinger, Václav Trubač


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar