Modré krídla podpísali zmluvy s dvomi talentovanými hráčmi

Obranca Boris Žabka a útočník František Dej podpísali nové zmluvy s rezervou bratislavského Slovana, ktorá sa pripravuje na svoju druhú sezónu v Tipos SHL.

Obaja hráči patria medzi najväčšie nádeje, ktoré vyrastajú v prostredí Slovana a podľa slov nového športového riaditeľa HC SLOVAN Ota Haščáka na predsezónnej tlačovej konferencii majú veľkú šancu zasiahnuť do zápasov aj v A mužstve Slovana.

Pre 18-ročného obrancu Borisa Žabku (nar. 20.5. 2004, Bratislava) ide vôbec o prvý profesionálny kontrakt. Odchovanec českého BK Mladá Boleslav a juniorsky reprezentant Slovenska strávil podstatnú časť uplynulej sezóny práve v Modrých krídlach Slovan, predtým pôsobil vo výbere Slovensko U18. Za Modré krídla nastúpil do 31 zápasov s bilanciou 2+6. Na tri zápasy vlani dokonca okúsil najvyššiu súťaž a na súpiske figuroval aj v dvoch play off zápasoch.

”Chcel by som poďakovať Slovanu a špeciálne Modrým krídlam za túto možnosť získať prvý kontrakt. Som veľmi rád, že je to práve tu v Slovane, kde sú tie najlepšie možné podmienky na zlepšovanie sa. Mojím cieľom je rásť ako hráč, vybojovať si stabilné miesto v tíme a zabojovať aj o A-mužstvo! Organizácii HC SLOVAN Bratislava sa budem snažiť túto dôveru vrátiť svojimi výkonmi na ľade," povedal bezprostredne po podpise Boris Žabka.

Ešte o rok mladší je perspektívny útočník František Dej (nar. 28.2. 2005, Bratislava).Stále ešte len 17-ročný odchovanec Slovana odohral v belasom drese už časť minulej sezóny, keď v 21 zápasoch zaznamenal 6 bodov za 3 góly a 3 asistencie. Okrem toho bol vyťažovaný aj v slovanistickej juniorke a ďalších 24 zápasov si pripísal vo výbere Slovenska U18. V novej sezóne sa pred ním naskytá veľká príležitosť prebojovať sa na súpisku A mužstva, keďže realizačný tím deklaroval predovšetkým v základnej časti dávať viac príležitostí mladým hráčom.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar