Modré krídla končia opäť vo štvrťfinále

Konečnou stanicou pre Modré krídla Slovan je aj v tejto sezóne štvrťfinále. Zatiaľ čo pri svojej premiére vypadli hladko 0:4 s neskorším víťazom Vlci Žilina, v tejto sezóne odohrali s Humenným podstatne vyrovnanejšiu sériu.

V šiestom zápase série zvíťazil tretí celok po základnej časti v Bratislave v predĺžení a zabezpečil si postup do semifinále playoff Tipos SHL. 

TIPOS Slovenská hokejová liga - 6. zápas štvrťfinále play-off

Modré krídla Slovan – HC 19 Humenné 2:3pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1); konečný stav série: 2:4

Góly: 8. Petriska (Bezák, Myšiak), 47. Lukošik (Preisinger, Žabka) – 26. Trandin (Vrábeľ, Pulščák), 38. Lačný (Novický, Ťavoda), 62. Vrábeľ (Vaško, Novický). Rozhodovali: Moller, Konc ml. – Staššák, Bezák; strely: 18:40; vylúčení: 4:0; presilovky: 0:0; oslabenia: 0:0; 172 divákov.

Modré krídla Slovan: Baroš – Žabka, Bohunický, Fereta, Marcinko, Březák, Myšiak, Demo, Trubač – Ožvald, Preisinger, Fetkovič – Dej, Bezák, Petriska – Jasenec, Petráš, Klučiar – Lukošik, Polák, Šotek

HC 19 Humenné: Durný – Jacko, Lenďák, Pulščák, Novický, Kudin, Novota, Ťavoda, Zekucia – Vaško, Vrábeľ, Safaralejev – Borov, Krajňák, Horvát – Zahradník, Trandin, Legalin – Lačný, Markuš, Frič

Východniari podali v metropole veľmi zodpovedný výkon – svojho súpera výrazne prestrieľali a navyše sa ani raz neocitli na trestnej lavici. Húževnatí mladíci vystrelili do priestoru troch žŕdok iba 18-krát, no až dvakrát sa tešili z gólu. Oslavy v tábore Humenného vypukli v predĺžení. O presný zásah s prívlastkom postupový sa po necelých dvoch minútach postaral Filip Vrábeľ. „Levy“ sa po Žiline stali druhým semifinalistom, pre Modré krídla Slovan sa sezóna skončila. V konečnom poradí obsadia 6. alebo 7. miesto (podľa výsledku vyrovnanej série Dubnica vs Žiar n. Hronom) a oproti premiérovej sezóne v Tipos SHL si určite polepšia.  

Tomáš Slovák, asistent trénera Modré krídla Slovan: „Máme za sebou náročnú sériu, v ktorej sme odohrali vyrovnané a kvalitné zápasy. V každom zápase rohodovali detaily, ako tomu bolo aj dnes. Na výkon mužstva sme však patrične hrdí."

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Posledný krok je najtažší a dnes sa nám to potvrdilo. Súpera sme prestrielali, ale on dokázal z minima vytažiť maximum. Sme veľmi radi, že sme to rozhodli v predĺžení. Musím vyzdvihnúť výkony Modrých krídiel v celej sérii. Pred sériou sme vedeli, že sú kvalitný tím, ale prekvapili nás."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar