Modré krídla dnes o ďalšie body v Žiari

Po poltucte v sieti vicemajstra Tipos SHL z Martina sa budú v piatok večer Modré krídla Slovan snažiť zopakovať dobrý výkon aj na ľade v Žiari nad Hronom.

Zaujímavosťou dnešného duelu tabuľkových susedov, ktorých delí od seba iba jediný bod, je skutočnosť, že dosiaľ v piatich vzájomných súbojoch ani raz nezvíťazilo domáce mužstvo. Modré krídla boli v Žiari úspešné už tri razy, aj keď dvakrát to bolo až po samostatných nájazdoch, vrátane posledného zápasu pred šiestimi týždňami (2:3sn). 

Modré krídla Slovan bodovali v posledných štyroch zápasoch, dva razy však odchádzali porazené po samostatných nájazdoch. Naposledy zaznamenali cenné víťazstvo 6:4 nad priebežne druhým mužstvom tabuľky z Martina. Okrem samotného výsledku potešil aj výkon, najmä v útočnej fáze. Dnes však odcestovali krídla do Žiaru značne oslabené, keďže brankár Hlavaj a útočníci Dej a Petriska budú v zostave extraligového áčka v derby proti Dukle Trenčín (zápas sa hrá v rovnakom čase).

Indiáni zo Žiaru naopak prehrali v štyroch z posledných piatich zápasov, čo sa podpísalo na miernom zosuve v tabuľke na súčasné siedme miesto. Žiar však už bol aj na druhom mieste. Kľúčovou postavou mužstva, ktoré je zároveň farmou extraligového Zvolena, je útočník Viktor Fekiač, ktorý má na svojom konte už 29 bodov. Najlepším strelcom tímu je 15-gólový Martin Jakúbek. V bráne sa najčastejšie z trojice gólmanov objavuje Roman Petrík, ktorý má jeden z najlepších priemerov úspešnosti zásahov v súťaži na úrovni 93,3 %. V mužstve nastupujú aj viacerí mladí hráči, ktorí sú výkonnosťou na rozhraní medzi Zvolenom a Tipos SHL, ako Kolenič, Kraut, Halama, či Barcík.

Zápas vysiela naživo streamovacia platforma TV Niké.


Piatkové zápasy v dvoch najvyšších domácich hokejových súťažiach sa ponesú v duchu boja proti násiliu páchanému na ženách. Symbolom tejto aktivity budú fialové stužky, ktoré si pripnú členovia realizačných tímov klubov TIPOS SHL aj komentátori resp. redaktori televíznych prenosov z Tipos Extraligy. 

OSN stanovila Medzinárodný deň eliminácie násilia páchaného na ženách na 25. november v roku 1999. Jeho cieľom je upozorniť na skutočnosť, že napriek dlhodobému úsiliu občianskej spoločnosti a medzinárodných i národných inštitúcií je násilie páchané na ženách stále jednou z najrozšírenejších foriem porušovania ľudských práv a zásahu do ľudskej dôstojnosti.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar