Modré krídla dnes hostia Humenné

V dnešnom zápase 21. kola Tipos SHL narazia Modré krídla Slovan na celok HC 19 Humenné.

Najvýchodnejšie situované mužstvo druhej najvyššej súťaže sa od začiatku sezóny zaradilo medzi spolufavoritov na priamy postup do extraligy. Aktuálne "levom" patrí druhé miesto iba o skóre za Martinom, ktorý krídla porazili pred dvomi týždňami.

Z posledných piatich zápasov Humenné zvíťazilo v troch. Úspešnejšie bolo aj v prvom vzájomnom zápase s Modrými krídlami, ktoré doma porazilo presvedčivo 6:2.

Najproduktívnejším hráčom východniarov je ruský import Igor Safaralejev s 31 bodmi a 13 gólmi. Na čele kanadského bodovania celej súťaže sa strieda s Romanom Kukumbergom (Trnava) a Viktorom Fekiačom (Žiar n./Hronom). Pravidelne bodujú aj Filip Vrábeľ a Filip Vaško. Strelecky disponovanému Rusovi konkurujú aj Denis Markuš a Lukáš Lačný, ktorého svojho času skúšal aj Slovan. V obrane sa Humenné spolieha na viacerých skúsených hráčov s extraligovou minulosťou. Najznámejšími menami sú Martin Lenďák a Ján Ťavoda. Naopak, Humenného už nepomôže Samuel Fereta, ktorý využil klauzulu vo svojej zmluve a začiatkom tohto týždňa sa presunul do Bratislavy. Včera po prvý raz nastúpil v extralige v obráne áčka belasých na ľade Nitry. 

Z brankárov tréneri Humenného najviac využívajú 24-ročného Filipa Krasanovského, ktorý vychytal 14 z doterajších 17 víťazstiev mužstva. Do troch zápasov - všetko víťazných - nastúpil aj 18-ročný talent a odchovanec Košíc Patrik Jurčák.

Modrým krídlam, aj napriek zlepšenej forme, nevyšiel posledný zápas v Žiline, keď prehrali vysoko 1:7. V ďaľšom zápase proti ašpirantovi na postup do najvyššej súťaže budú chcieť dokázať, že v súťaži nie sú len do počtu. Najproduktívnejším hráčom tímu je Ján Petriska s 20 bodmi (7+13), ktorý už takmer na pravidelnej báze nastupuje aj za A tím HC SLOVAN Bratislava. V poslednom zápase proti Žiline nastúpil v bráne mladý Richard Noskovič, väčšiu porciu zápasov od trénerov však dostáva Samuel Baroš, ktorý si drží vysokú percentuálnu úspešnosť zákrokov na čísle 95,10.

Modré krídla Slovan taktiež z posledných piatich zápasov vyhrali tri. Tréneri Lipiansky a Slovák však museli v posledných týždňoch viackrát hrať v kombinovanej zostave, keďže viacerí hráči krídiel vypomáhali zraneniami a chorobami zdecimovanému áčku v extralige. Zápasové minúty v najvyššej súťaži pribudli na konto Petriskovi, Kukumbergovi, Lipianskemu, za áčko si zahrali aj Žabka, Demo, Hauser, Preisinger, Bezák a Dej. Aj to sa podpísalo pod posledný výsledkový výbuch v Žiline (1:7). Primárnym cieľom B mužstva však nie je vyhrávať trofeje, ale pripravovať čo najviac hráčov pre A mužstvo a presne to v tejto sezóne plnia krídla do bodky.

Na domáci zápas Modrých krídiel sú platné pernametky HC SLOVAN Bratislava na sezónu 2022/2023. Vstupenky v cene 4€ v sieti Ticketportal. Zápas začína o 18:00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar