Mládež povedú v novej sezóne stabilné realizačné tímy

Športový úsek mládeže na čele so šéfmetodikom Martinom Štrbákom a športovým manažérom Rosťom Dočekalom zostavil realizačné tímy všetkých mládežníckych kategórií HC SLOVAN Bratislava pre sezónu 2023/24.

Mládež Slovana má za sebou najúspešnejšiu sezónu v novodobej histórii klubu. Tri najdôležitejšie kategórie - juniori, dorastenci a starší žiaci AA (HT9) získali celoslovenský majstrovský titul. V popredí sa pohybovali aj tímy v kategóriách, kde sa z metodického rozhodnutia zväzu nevedú tabuľky.

Prácu v slovanistickej mládeži charakterizuje v posledných sezónach kontinuita a stabilita. Aj preto v zložení realizačných tímov pred novou sezónou, v ktorej Slovan bude obhajovať pozíciu najlepšieho mládežníckeho klubu na Slovensku, nastanú iba minimálne zmeny.

Juniorku naďalej povedie úspešná dvojica Michal Hreus - Marek Babič. Podobne pri majstrovskom doraste zostávajú Michal Macho s Jaroslavom Obšutom a pri starších žiakov AA (= 9. hokejová trieda) tandem Roman Liška a Martin Kalináč.

Slovan bude mať aj v novej sezóne druhý juniorský tím, ktorý bude pôsobiť v 1. juniorskej lige s ďalšími mladými hráčmi narodenými v rokoch 2004 až 2006. Aj pri ňom zostáva osvedčená trénerská dvojica legendárnych trénerov a bývalých skvelých hráčov Slovana Zdeno Cíger a Miroslav Miklošovič. Táto kategória by si sezónu mala spestriť aj účasťou na dlhodobom turnaji mužstiev U18 z Rakúska, Maďarska, Poľska a Talianska.

Pri každej kategórii budú zároveň pôsobiť určení tréneri brankárov, kondiční tréneri a tzv. tréneri zručností (skills). Trénermi brankárov budú Vlastimil Lakosil a Marek Srnec. Na postoch kondičných trénerov budú pôsobiť  Dominik Kubica a Martin Mihálik. Trénermi zručností budú Marek Babič, Michal Macho, Martin Kalináč a Richard Horský.

Juniori (EXL)

Michal Hreus, Marek Babič

Juniori (1.JL) 

Zdeno Cíger, Miroslav Miklošovič


Dorastenci (EXD)

Michal Macho, Jaroslav Obšut


Starší žiaci AA (HT9)

Roman Liška, Martin Kalináč


Starší žiaci A (HT8)

Richard Horský, Marek Srnec


Mladší žiaci AA (HT7)

Martin Kalináč, Patrik Kratochvíla


Mladší žiaci A (HT6)

Richard Horský, Miloš Smoleniak


Prípravka HP5

Michal Haršányi, Marek Horský


Prípravka HP4

Marek Horský, Michal Haršányi, Peter Ďuriš


Predprípravka HPP3

Peter Ďuriš, Michal Žák, Patrik Kratochvíla

Predprípravka HHP0, HPP1

Tibor Hauser, Christian Kraus


Tréneri brankárov 

Vlastimil Lakosil, Marek Srnec


Kondiční tréneri

Dominik Kubica, Martin Mihálik


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar