Miroslav Šatan opäť na čele SZĽH

Staronový prezident hokejového zväzu obhájil svoj post na ďalšie štyri roky aj vďaka hlasom delegátov HC SLOVAN Bratislava. Do Výkonného výboru boli zvolení aj Rudolf Hrubý a Miroslav Lažo.

Miroslav Šatan zostáva vo funkcii prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) aj v ďalšom štvorročnom volebnom období. V tajných voľbách, ktoré sa konali v rámci výročného kongresu zväzu v pondelok 9. mája 2022, získal dve tretiny všetkých hlasov delegátov a s prevahou porazil svojho vyzývateľa, riaditeľa klubu HK Poprad Ľudovíta Jurínyiho. Nové funkčné obdobie mu začne plynúť od 27. júna t.r.

Staronový prezident vo svojom prvom povolebnom prejave načrtol víziu práce a fungovania hokejového zväzu v ďalšom období:

"V uplynulom období sme nastavili dlhodobú desaťročnú stratégiu pre slovenský hokej. Fungujeme profesionálnejšie, nastavili sme smer a zefektívnili procesy na zväze aj v kluboch. Verím, že vďaka tomu budeme môcť konkurovať svetovej špičke. Ak v nastolenom systéme vydržíme pracovať, v priebehu nasledujúcich rokoch sa môžeme dočkať úspechov. Potrebujeme však byť zjednotení a vedieť, kam kráčame ako celá skupina. Som presvedčený, že ľudia zvolení do výkonného výboru budú obrovským prínosom pre slovenský hokej."

Miroslav Šatan bude spolupracovať s novým výkonným výborom SZĽH. Jeho členmi sa stali Michal Handzuš (228 hlasov), Miroslav Dráb (226), Jozef Kužma (226), Miroslav Lipovský (216), Dušan Mráz (190), Branislav Semančík (176) a Rudolf Hrubý (172). Ako zástupcu hráčov vo výkonnom výbore si delegáti zvolili Miroslava Laža (224 hlasov).

Výsledky kongresu možno považovať aj za veľký diplomatický úspech HC SLOVAN Bratislava. Popri opätovne zvolenom prezidentovi zväzu sa do výkonného výboru dostali aj dvaja zástupcovia nášho klubu, predseda predstavenstva a väčšinový akcionár Rudolf Hrubý a športový manažér mládeže HC SLOVAN a B tímu Modrých krídiel Miroslav Lažo.

Okrem volieb delegáti schváli upravu vekových kategórií mládeže v aktuálnom olympijskom cykle. V novom systéme mládežníckych súťaží už nebude od nasledujúcej sezóny figurovať kategória kadetov. Práve v nej v posledných sezónach dominoval náš klub. Kongres tiež schválil rozpočet zväzu na rok 2022. Jeho podstatnú časť vo výške 9,5 mil. eur tvorí príspevok z mInisterstva školstva, ďalšími 1,2 mil. eur sa na rozpočte podieľajú marketingové zdroje a vyše 500 tisíc eur získa zväz zo štartovného.

 

 

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar