Miroslav Šatan kritizuje aktuálne opatrenia

PREZIDENT SZĽH UPOZORŇUJE, ŽE SÚČASNÉ OPATRENIA ODLÁKAVAJÚ MLADÝCH HOKEJISTOV TRÉNOVAŤ A HRAŤ DO SUSEDNÝCH KRAJÍN.

Od sprísnenia protipandemických opatrení, zrušenia dovtedy platného COVID Automatu a nastolenia plošného lockdownu pokračujú bez prítomnosti divákov iba dve najvyššie seniorske hokejové súťaže - Tipos extraliga a Tipos Slovenská hokejová liga. Všetky mládežnícke súťaže na Slovensku ako v jedinej hokejovej krajine v Európe stoja a čo je horšie, znemožnený je aj pravidelný tréningový proces. Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan oprávnene vníma súčasnú situáciu ako katastrofálnu.

„Situácia je katastrofálna. Mládežnícky šport na Slovensku je na ‚áre‘. V hokejovom hnutí, aj v celom mládežníckom športe na Slovensku je cítiť obrovská nespokojnosť s aktuálnym stavom a rozhodnutiami kompetentných odborníkov. Myslím si, že kluby, aj rodičia sú nahnevaní právom. Veď všade v okolitých krajinách všetko funguje za dodržania bezpečnostných podmienok a pravidelného testovania.

V ostatných dvoch týždňoch vnímame snahu rodičov našich malých hokejistov preregistrovať ich do Rakúska alebo Česka. Škody, ktoré opatrenia napáchajú v športe, sa dnes ešte nedajú vyčísliť. Pritom by stačilo málo. Odkopírovať OTP režim z okolitých krajín a rovnaký bezpečnostný protokol, aký má, napríklad, extraliga, by mohol fungovať aj v mládeži.”

Tu si môžete prečítať celý rozhovor s prezidentom zväzu pre Denník Šport.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar