Michal Dostál cestuje na stáž do AIK Štokholm

V stredu 12. januára odchádza Michal Dostál do tímu juniorov AIK Štokholm, kde absolvuje stáž na pozvanie hlavného trénera Martina Dendisa.

Martin Dendis patrík k nastupujúcej generácii mladých slovenských trénerov. Tridsaťročný tréner hokejovo vyrastal v Žiline, avšak ako tréner pôsobil pri mládeži Slovana. Od roku 2015 sa postupnými krokmi vypracoval vo Švédsku. Šesť rokov pôsobil v mládeži tímu HC Linköping, kde dopomohol viacerým šikovným hráčom na draft. V minulej sezóne pôsobil ako asistent trénera pri mužoch, kde mal na starosti individuálny rozvoj hráčov. V súčasnosti pracuje prvú sezónu ako hlavný tréner juniorov vo švédskom tíme AIK Štokholm.

S Martinom sa veľmi dobre poznám. Ponuku na stáž v klube, v ktorom pôsobí, som veľmi rád prijal. Keďže sa momentálne u nás nehrá, je to vhodná príležitosť vycestovať. Mojím cieľom bolo ísť do zahraničia, zažil som už stáže v Kanade a vo Fínsku. Pri trénerskej práci je dôležité neustále sa vzdelávať a inšpirovať sa novými vecami. Som rád za túto príležitosť a verím, že si prinesiem cenné skúsenosti, ktoré budem môcť predať našim hráčom a mojim kolegom,“ uviedol hlavný tréner juniorov HC SLOVAN Bratislava Michal Dostál.

Tím AIK Štokholm U20 postúpil zo svojej súťaže do skupiny víťazov. V tíme z hlavného mesta Švédska pôsobí aj slovenský talent Dalibor Dvorský. Počas stáže trénera Dostála odohrajú zápasy proti rovesníkom z tímov Rogle a Växjö. Okrem zápasov juniorov bude môcť nahliadnuť aj do fungovania mládežníckych kategórii celej organizácie AIK Štokholm. K aktuálnemu dianiu v mládeži HC SLOVAN sa vyjadril športový manažér mládeže Miroslav Lažo.

„Vo vedení mládeže chceme pracovať na vzdelávaní a developovaní mládežníckych trénerov. Práve cez krajiny ako je Švédsko, Fínsko, Česká republika chceme vytvárať možnosti našim trénerom, aby mohli nadobúdať nové skúsenosti, ktoré budú pomáhať v ich trénerskom rozvoji. Nejedná sa o jednorázovú záležitosť. Týmto by som chcel poďakovať Martinovi Dendisovi za spoluprácu a možnosť nahliadnuť do fungovania švédskeho mládežníckeho hokeja.“

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar