Martinu máme čo vracať

Modré krídla Slovan privítajú v najbližšom domácom zápase tím HK VITAR Martin. Zápas sa hrá v stredu 23. novembra o 18:00 h.

Martin prichádza do Bratislavy v pozícii druhého mužstva priebežnej tabuľky a dá sa povedať, že po počiatočnej nervozite z nevydareného štartu sa mužstvo nachádza tam, kde patrí a kde ho už pred sezónou videli hokejoví odborníci. Martinčania naďalej patria medzi horúcich kandidátov na priamy postup do extraligy.

V posledných piatich zápasoch bolo mužstvo z Turca úspešné štyrikrát, padlo iba v Trnave, aj to po predĺžení. Modrým krídlam nevyšli v posledných dvoch zápasoch samostatné nájazdy, doma proti Dubnici, ako aj minulý piatok v Trnave prehrali zhodne 2:3.

Mužstvo Jána Lipianskeho a Tomáša Slováka si posledné dni spríjemnilo organizovaním spoločného fotografovania. K tímu sa pripojili aj dve nové tváre, ktoré sú v Bratislave na skúške a uvidíme, či zasiahnu už do stredajšieho zápasu. Slovenským fanúšikom je známejší Mario Múčka. Vysoký 24-ročný útočník (190 cm) je odchovancom Nitry, v drese ktorej vlani odohral až 45 zápasov, vrátane takmer celého play off, aj finálovej série proti Slovanu. V tejto sezóne začal vo farmárskom tíme HK Levice, v 16 zápasoch zaznamenal slušných 12 bodov za 5 gólov a 7 prihrávok.  Druhou novou tvárou je 25-ročný obranca Jakub Březák. Odchovanec litvínovského hokeja strávil posledné roky vo viacerých mužstvách druhej najvyššej českej súťaže Chance Liga (Prostějov, Kadaň, Sokolov, Šumperk). Túto sezónu začal vo francúzskom Tours, kde však odohral iba tri zápasy.

Domáci si budú musieť dať pozor najmä na poľského internacionála Damiana Tyczynskeho, ktorý ma rovnako aj najproduktívnejší hráč krídiel Ján Petriska na svojom konte 17 kanadských bodov. Najlepším strelcom Martina v doterajšom priebehu je s 10 gólmi František Poliaček. Rovnaký počet gólov strelil aj Michal Juščák. Bodmi prispievajú aj Matej Dírer a Lukáš Toma. V obrane dominuje skúsený extraligista Marcel Petran. V bránke sa vcelku pravidlene striedajú Roman Rychlík a Vladimír Glosár, o čosi viac zápasov aj víťazstiev má na svojom konte druhý menovaný.

Martinu majú Modré krídla Slovan čo vracať. V prvom vzájomnom zápase utrpeli dosiaľ najvyššiu prehru v súťaži 2:8.

Vstupenky v jednotnej cene 4 eurá sa predávajú online v sieti Ticketportal. V deň zápasu budú pokladne zimného štadióna otvorené od 14:00 h. Ako zvyčajne, na zápas platia tiež permanentky HC SLOVAN 2022/23.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar