Marcel Haščák venoval titul zosnulému Dušanovi Pašekovi ml.

Hokejový útočník Marcel Haščák sa po príchode do Slovana v novembri zaradil okamžite ku kľúčovým hráčom našej ofenzívy. prišiel do Slovana v polovici novembra.

Foto: SITA / Martin Havran

Rodák z Popradu nastrieľal v Slovane v základnej časti a play-off spolu 29 gólov, k nim pridal 32 asistencii, spolu 61 bodov.  V Slovane mu nerobil problém ani tlak, ktorý bol v 100. ročnicovej sezóne ešte väčší ako obvykle.

"Som rád, že sme to dokázali, lebo to vôbec nebolo ľahké. Ale zaslúžili sme si to. Ja tlak milujem. Som hokejista, ktorý rád o niečo hrá a chcem byť líder. To vás musí baviť. Nie je to jednoduché, ale potom je to o to krajšie."

Pre Marcela Haščáka išlo o druhý extraligový titul. Ten prvý získal v drese HC Košice, v kádri aj s nebohým spoluhráčom Dušanom Pašekom ml.

Keď som po titule v Košiciach odchádzal, tak sme si s mladým Dušanom Pašekom povedali, že raz ho spolu vyhráme aj v Bratislave. Aj on bol jeden z tých ľudí, pre ktorých som išiel do Slovana a tento titul je aj pre neho. Verím, že mu je tam hore dobre," povedal útočník Slovana.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar