Majstrovský titul aj pre starších žiakov Slovana

Mladí hokejisti z HC SLOVAN Bratislava získali majstrovský titul v Lige starších žiakov AA. V rozhodujúcom zápase Mládežníckych majstrovstiev Slovenska zvíťazili nad domácim Popradom 6:0.

V závere týždňa minulého týždňa bojovali štyri tímy o titul národného šampióna v Lige starších žiakov AA. Pod Tatrami sa predstavili okrem domáceho Popradu aj Žilina, Banská Bystrica a Slovan Bratislava. Slovan dominoval a následne postupoval zo západnej časti. Najskôr obsadil prvé miesto v základnej časti a následne suverénne zvládol nadstavbu v podobe Pohára Jozefa Gubala, v ktorej nazbieral plný počet bodov za desať víťazstiev v desiatich zápasoch.

V prvý hrací deň Slovan narazil na Banskú Bystricu. Prvá tretina bola v réžii Slovana. Bratislavčania pustili súpera iba k štyrom streleckým pokusom a vytvorili si dvojgólový náskok. Bystričania sa v druhej tretine držali v zápase. Rozhodla tretia časť zápasu, ktorej priebeh poznačilo obrovské množstvo faulov a nebezpečných zákrokov. Slovan v nej dokázal skórovať až päťkrát. V druhom zápase dňa zdolal Poprad Žilinu 7:3. Druhý deň Slovan vyzval vlkov zo Žiliny, za ktorých nastupovala aj nela Lopušanová. Slovan nedal Žiline šancu a vyhral vysoko 15:3. V druhom zápase vyhral Poprad nad Banskou Bystricou. Do tretieho hracieho dňa sa tak šlo s vidinou zisku titulu pre Slovan a Poprad.

Zápas o zlato mal vynikajúcu úroveň podporenú dobrou atmosférou na tribúnach. Slovanisti v prvej tretine strelecky dominovali. Popradského brankára zamestnali až 19 pokusmi a dočkali sa jedného gólu. Celý zápas sa Slovanisti mohli oprieť o spoľahlivo chytajúceho Filipa Hornáčeka, ktorý eliminoval viaceré veľké šance súpera. Začiatok tretej tretiny patril Popradu. Domáci si vytvorili tlak aj príležitosti na skórovanie, ale neboli efektívni. Naopak, Slovan strieľal góly. V rozmedzí 48. až 57. minúty ich nastrieľal až päť. Po výsledku 6:0 vypukla po zápase belasá radosť. Mladým hráčom gratulujeme k cennému úspechu! Gratulácia taktiež trénerskej dvojici Roman Liška a Martin Kalináč.

KONEČNÁ TABUĽKA

1. SLOVAN Bratislava-mládež 3 3 0 0 0 29:6 9
2. HK ŠKP Poprad 3 2 0 0 1 14:9 6
3. BARANI Banská Bystrica 3 1 0 0 2 10:20 3
4. VLCI Žilina 3 1 0 0 2 11:29 0

INDIVIDUÁLNE OCENENIA

Najlepší brankár: Martin Beňo (HK ŠKP Poprad)
Najlepší obranca: Jakub Floriš (SLOVAN Bratislava-mládež)
Najlepší útočník: Andreas Straka (HK ŠKP Poprad)
Najužitočnejší hráč turnaja: Timur Trebula (SLOVAN Bratislava-mládež)

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar