Krídla začali prípravu na Humenné

Modré krídla Slovan vo svojej druhej sezóne vylepšili svoje postavenie z vlaňajška a zo 6. miesta po základnej časti sa priamo kvalifikovali do štvrťfnále play off. Ich súperom bude tím HC 19 Humenné.

Progres Modrých krídiel Slovan je zreteľný aj v reči čísiel. Zatiaľ čo vo svojej premiérovej sezóne v Tipos SHL skončili po základnej časti na 10. mieste so ziskom 55 bodov, v tejto sezóne poskočili o štyri priečky a získali až 69 bodov.

Aj vlani sa krídlam podaril prienik do štvrťfinále, keď v kvalifikácii o postup do playoff porazili na zápasy siedmu Považskú Bystricu 3:1. Medzi ôsmimi najlepšími však už nemali nárok na suverénnu Žilinu, ktorej podľahli 0:4 na zápasy.

Ani v tohtoročnom štvrťfinále nebude Modrým krídlam Slovan patriť úloha favorita. Ich súper HC 19 Humenné sa počas celej základnej časti držal na jednom z prvých dvoch miest tabuľky a na tretie miesto ho odsunul až skvelý finiš Dubnice.

Zhodou okolností sa Modré krídla stretli s Humenným v predposlednom kole a v dramatickom zápase, v ktorom viedli ešte 100 sekúnd pred koncom o dva góly, napokon zvíťazili 4:3 po samostatných nájazdoch.

Trénerská dvojica Ján Lipiansky - Tomáš Slovák, ktorá k mužstvu prišla vlani v lete, sa výborne zhostila náročnej úlohy ďalej rozvíjať herný štýl a individuálne schopnosti prevažne mladých hráčov, dávať pozor na solídne postavenie v tabuľke a zároveň byť kedykoľvek nápomocnými dodávkou vhodných hráčov do extraligového A mužstva, ktoré v tejto sezóne nadštandardne postihovali zranenia a choroby viacerých hráčov. Podarilo sa im splniť všetky tri úlohy. Modré krídla sa prezentovali atraktívnejším a dynamickejším útočným hokejom, ako vo svojej prvej sezóne. Ten ich napokon vyniesol až na 6. miesto tabuľky, pričom pred nimi sa umiestnili už iba kluby, ktoré viacmenej otvorene všetky počas sezóny deklarovali záujem zabojovať o priamy postup do extraligy. Napokon, z Modrých krídiel Slovan si aspoň jeden zápas za áčko v extralige zahralo až 13 hráčov, väčšinou v tínedžerskom veku.

Tréneri do 46 zápasov základnej časti postavili celkom až 45 hráčov, z čoho boli 5 brankári a 40 korčuliarov. Ani jeden z hráčov nemá na konte plný počet odohraných zápasov, lídrami v tomto smere však boli Fetkovič, Ožvald, Demo, Myšiak, Klučiar a do svojho povýšenia do A mužstva aj Lipiansky. Klubovú produktivitu vyhral Ľubomír Fetkovič s 33 bodmi, pred dvojicou Dušan Klučiar a Lukáš Lipiansky s 31 bodmi. V hodnotení plus/mínus bodov bol v mužstve najlepší Lukáš Lipiansky s +17 bodmi. V bránke najčastejšie nastupoval Samuel Baroš, ktorý z 23 štartov vydoloval 9 víťazstiev a mal výbornú úspešnosť zákrokov 93,19%. Nesklamali však ani ďalší mladí gólmani Gadžijev, Marossy a Beke. V šiestich dueloch tímu pomohol aj Samuel Hlavaj z áčka.

Program štvrťfinále Modré krídla Slovan vs HC 19 Humenné:

utorok 14.3. vonku
streda 15.3. vonku
sobota 18.3. o 13:45 h doma
nedeľa 19.3. o 16:00 h doma

streda 22.3. vonku (prípadný piaty zápas)
piatok 24.3. doma o 13:45 h (prípadný šiesty zápas)
nedeľa 26.3. vonku (prípadný rozhodujúci siedmy zápas)


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar