Koniec leta na Slovane v znamení medzinárodného hokeja

Účasť v hokejovej Lige majstrov a organizácia turnaja Danube Cup/Memoriál Jána Staršieho prinesie do Bratislavy v závere tohto leta bohatú porciu zápasov na najvyššej európskej klubovej úrovni.

Slovan Bratislava ako úradujúci slovenský šampión bude reprezentovať najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž v novej edícii Champions Hockey League. Na žrebe v stredu 25. mája v Tampere mu dve legendy fínskeho hokeja Olli Jokinen a Sami Kapanen vytiahli do základnej skupiny C viac ako náročných a atraktívnych súperov. Slovan bude čeliť viacnásobným majstrom Fínska a Nemecka, ktorí v posledných sezónach udávali tón domácim ligám. Navyše obe mužstvá - Tappara Tampere aj EHC Red Bull München - sa vlani v lige majstrov dostali až do semifinále medzi najlepšie štyri európske mužstvá. Kvôli COVID-19 sa vtedy semifinále hralo na jeden zápas, v ktorom bol úspešnejší aktuálny fínsky šampión (3:0).

Svoju kvalitu má aj tretí do partie - švajčiarsky celok Rapperswil-Jona Lakers. Mužstvo z kantonu Sankt Gallen na severovýchode krajiny reprezentuje neveľkú municipalitu s 27 tisíc obyvateľmi. Rozpočet klubu však v posledných sezónach pritiahol k východným brehom zürišského jazera viacero kvalitných hráčov so skúsenosťami z NHL a KHL. Za všetkých stačí spomenúť českého internacionála Romana Červenku, ktorý hneď vo svojej prvej sezóne v klube Lakers ovládol kanadské bodovanie švajčiarskej ligy NLA.

Prvé štyri zápasy, z toho dva domáce, sa majú odohrať v termínoch od 1. do 11. septembra. Zvyšné dva zápasy sú naplánované od 4. do 12. októbra. Presný rozpis zápasov Slovana v hokejovej Lige majstrov bude známy do dvoch týždňov.


Ešte predtým, ako si Slovanisti skrížia hokejky so súpermi v boji o európsky primát, bude bratislavská aréna Ondreja Nepelu dejiskom rovnako kvalitnej európskej hokejovej klubovej konfrontácie. Pri príležitosti osláv 100. výročia založenia klubu akcionári Slovana oživili myšlienku Dunajského pohára ako turnaja, ktorý tesne pred začiatkom hokejových líg vo vyspelých európskych krajinách spestrí prípravné obdobie. Premiérový ročník sa uskutoční v dňoch 18. až 21. augusta a Slovan si naň pozval vskutku atraktívnych súperov: večného rivala z federálnych čias a aktuálneho českého vicemajstra HC Sparta Praha, fínskeho šampióna zo sezóny 2020/21 Lukko Rauma a jeden z najtradičnejších hokejových klubov Európy HC Davos, ktorý podobne ako Slovan oslávil nedávno 100 rokov od svojho založenia.

Hrací program turnaja, ktorý bude v prvom roku venovaný pamiatke slávneho hráča a trénera doc. Jána Staršieho, je už známy. Slovan bude hrať vždy o 19:00 h a postupne sa stretne so Spartou (štvrtok 18. augusta), Davosom (piatok 19. augusta) a Lukko Rauma (nedeľa 21. augusta). 

Všetkých šesť zaujímavých zápasov s top mužstvami z Česka, Fínska, Nemecka a Švajčiarska je zahrnutých v cene sezónnej vstupenky "HC SLOVAN 2022/23 ALL ACCESS", samozrejme spolu so všetkými domácimi zápasmi základnej časti Tipos extraligy a Kaufland playoff. Permanentkári Slovana zo sezón 2019/20 a 2021/22 majú na svoje miesta predkupné právo, ktoré im platí až do 31. júla vrátane. Noví záujemcovia o permanentku si ju budú môcť zakúpiť už od pondelka 30. mája 2022.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar