Káder doplní obranca Samuel Fereta

Do Slovana sa vracia 23-ročný odchovanec Samuel Fereta.

Mladý obranca je odchovancom HC SLOVAN Bratislava. V našom klube si od svojich 15 rokov prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Čiastočne však doplatil na účasť Slovana v KHL, keď bolo na prelome juniorskeho a seniorskeho veku nesmierne ťažké presadiť sa do prvého mužstva. Aj preto jeho kroky smerovali z hlavného mesta do Liptovského Mikuláša, kde strávil svoju prvú seniorskú sezónu. V 40 zápasoch si ako 18-ročný obranca pripísal štyri body (1+3). O rok neskôr si šikovného obrancu všimlo vedenie Nových Zámkov. Fereta odohral za Nové Zámky takmer dve kompletné sezóny v rokoch 2019 až 2021. 

Po sezóne 2020/2021 zamieril do tímu nadnárodnej ligy EBEL do klubu Bratislava Capitals, za ktorý nastúpil v ročníku 2021/2022 do 14 zápasov. Následne sa opäť vrátil do Nových Zámkov. Do staronového pôsobiska zamieril po tom, čo jeho zamestnávateľ Bratislava Capitals ukončil účinkovanie v medzinárodnej EBEL lige po tragických udalostiach súvisiacich s úmrtiami hráča Borisa Sádeckého a generálneho manažéra Dušana Pašeka ml.

Sezónu 2022/2023 odštartoval 23-ročný obranca v tíme HC 19 Humenné. Tím z východného Slovenska sa nachádza na prvom mieste TIPOS Slovenskej najvyššej súťaže a je hlavným ašpirantom na postup do najvyššej slovenskej súťaže. Odchovanec Slovana odohral na Východe 15 zápasov, v ktorých nazbieral šešť bodov (1+5) a patril k najlepším obrancom celej súťaže. 

Do Slovana prichádza vystužiť obranu, ktorú v prebiehajúcom ročníku trápia viaceré zranenia. Niektorí stabilní obrancovia nastupujú do posledných zápasov s nevyliečenými zraneniami iba so sebazaprením. Cieľom vedenia je preto reagovať na výpadky hráčov zo zostavy a rozšíriť hĺbku kádra. Vzhľadom na vek je navyše Samuel Fereta stále mladým perspektívnym hráčom s viacerými skúsenosťami aj z medzinárodných líg. V prípade, že sa mu bude dariť, mohol by predstavovať zaujímavú perspektívu aj pre budúcnosť defenzívy Slovana v ďalších sezónach. V zostave Slovana by sa mal ukázať už v dnešnom zápase proti Nitre.

"Hráča sme pozorovali dlhšiu dobu s výhľadom pre širší káder v prebiehajúcej sezóne a rovnako aj potenciálne pre budúcnosť. Samuel je typ defenzívneho beka s dobrým hokejovým myslením, pozičnou hrou a solídnym korčuľovaním. Do zostavy navyše získavame stále mladého hráča vo veku 23 rokov, no so skúsenosťami v extralige, kde odohral už vyše 140 zápasov," povedal po príchode hráča športový riaditeľ HC SLOVAN Bratislava Oto Haščák. 

 

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar