K spokojnosti chýbali centimetre

Po úvodných dvoch domácich zápasoch štvrťfinálovej série s Michalovcami je stav nerozhodný 1:1. K úplnej spokojnosti nám chýbal jeden gólik v predĺžení, avšak strely Minárika, MacKenzieho i Takáča v oslabení azda dodnes zvonia na tyčkách Škorvánkovej bránky.

A tak je jasné, že Slovan si v utorok alebo stredu v Michalovciach musí vrátiť požičané a aspoň jedným víťazstvom opäť nakloniť misky váh celej série na svoju stranu. Už teraz však vieme, že v Bratislave uvidíme štvrťfinálový hokej ešte aspoň raz, a to v piatok 24. marca o 18:00 h.

Žŕdku v predĺžení trafil najskôr Jakub Minárik a po ňom aj Samuel Takáč, ktorý ušiel obrane hostí v oslabení.

„Malý detail rozhodol zápas, ktorý sa lámal niekde inde. Dali sme tri žŕdky, ale rozhodol smoliarsky gól. Ale séria je na začiatku, ideme ďalej, komentoval útočník Slovana a slovenský reprezentant. V piatok sme zápas dokázali zvládnuť, dnes nie. Myslím si, že ak prenesieme do Michaloviec výkon, ktorý sme hrali v prvom zápase a nejaké úseky z druhého, tak sa nebojím, že by sme to nezvládli,” doplnil Samuel Takáč.

Jakub Minárik sa presadil najskôr v 55. minúte, ale jeho zásah napokon nebol víťazný. Belasí inkasovali necelé dve minúty pred koncom pri hre Michalovčanov bez brankára, keď našu obranu vyšachovala rusko-lotyšská spolupráca Pereskokov - Zabusovs. V predĺžení potom mohol útočník Slovana rozhodnúť, ale v čistej šanci trafil iba do tyčky. Na druhej strane gól Petra Galamboša najskôr arbitri neuznali, ale po reklamáciách Michalovčanov si pozreli video ešte raz a verdikt napokon zmenili v neprospech Slovana.

„Najskôr sa ukázalo, že nie je gól, potom že je, netreba to ani komentovať. My sme dali v predĺžení tri žŕdky, bohužiaľ nám to nepadlo. Ale vedeli sme, že to bude ťažké, musíme hrať ďalej. Musíme byť agresívnejší v ďalšom zápase. Najviac ma mrzia tri žŕdky,” uviedol Jakub Minárik.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar