Juniorka Slovana má majstrovský mečbal

Juniori HC SLOVAN Bratislava zvládli oba úvodné domáce zápasy finále playoff proti Dukle Trenčín a k zisku majstrovského titulu im chýba už iba jediné víťazstvo z nasledujúcich troch zápasov.

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Extraliga juniorov - finále playoff

HC SLOVAN Bratislava - HK DUKLA Trenčín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 37. Mamonov Maxim, 50. Melikant Jakub - 26. Stašiniak Adrián
Návšteva: 178 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

 

HC SLOVAN Bratislava - HK DUKLA Trenčín 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Góly: 2. Kurty Adam, 17. Žabka Boris, 26. Volkov Volodymyr
Návšteva: 192 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

Mužstvo trénerov Michala Hreusa a Mareka Babiča nastúpilo aj s viacerými hráčmi, ktorí počas sezóny okúsili seniorsky hokej v A mužstve HC SLOVAN alebo v B tíme Modré krídla Slovan. Základom úspechu v prvých dvoch zápasoch boli spoľahlivé výkony oboch brankárov - Alexandra Marossyho v stredu (3:0) a Šichabutdina Gadžijeva vo štvrtok (2:1). V oboch zápasoch hostia z Trenčína domácich mierne prestrieľali (28:31 v prvom zápase a 31:38 v druhom), ale obaja brankári ročníka 2004 boli mužstvu veľkou oporou.

O päť gólov v sieti Trenčanov sa postaralo päť rôznych strelcov, z toho až traja - Žabka, Volkov a Melikant - boli obrancovia. V oboch zápasoch chlapcov povzbudzovala zaplnená Hala B, do ktorej sa zmestí max. 200 divákov. Tvorili ich najmä rodinní príslušníci, priatelia a známi našich hráčov a tiež fanklub Verní Slovanu.

Finálová séria sa teraz presúva do Trenčína, kde sa bude hrať v nedeľu a v prípade potreby aj v pondelok. Hrať by sa malo na hlavnej ploche zrekonštruovaného Zimného štadióna Pavla Demitru. Prípadný rozhodujúci piaty zápas finále by sa hral na domácom ľade Slovana v Hale B Zimného štadióna Ondreja Nepelu v stredu 26. apríla.

K zisku majstrovského titulu v kategórii juniorov chýba chlapcom urobiť už len posledný najťažší krôčik - jedno víťazstvo v niektorom z nasledovných troch zápasov. Ak sa im to podarí, bude to prvý majstrovský titul v tejto kategórii pre HC SLOVAN Bratislava od roku 2016, keď ho rovnako po finále s Duklou Trenčín získali zverenci trénerov Miroslava Mosnára a Jozefa Pethöa. Súčasťou tohto mužstva boli napríklad Adam Liška, Marco Halama, Juraj Šiška, Patrik Danišovský, Patrik Bačik alebo Samuel Fereta.

Rekordérom v počte titulov v juniorke je Dukla Trenčín, Slovan získal doteraz 4 tituly (1996, 2004, 2013, 2016).

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar