Jedinečná výstava k storočnici Slovana

HC SLOVAN Bratislava v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým múzeom (SOŠM) sprístupňuje výstavu k storočnému jubileu založenia hokejového klubu pod názvom "Hokej menom Slovan".

Dramaturgiu výstavy zo zbierok Slovenského olympijského a športového múzea, ako aj archívu Slovana Bratislava pripravil kolektív pod vedením riaditeľky múzea Zdenky Letenayovej. Sprievodné aktivity počas konania výstavy navrhla projektová manažérka Diana Kosová.

Výstava je sprístupnená v nových priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea v Dome športu na Junáckej ulici 6 v Bratislave, vo výstavnej sieni prof. Vladimíra Černušáka. Výstava predbežne potrvá do konca septembra t.r.

Pre individuálnych návštevníkov je výstava otvorená v sobotu, nedeľu a pondelok od 12:00 h do 17:00 h. Utorok, streda a štvrtok od 9:00 h do 15:00 h sú vyhradené pre organizované skupiny, tábory a športové kluby. 

Všetky vstupenky sú zlosovateľné, pričom žrebovanie bude prebiehať vždy v posledný otvorený deň v mesiaci jún, júl a august. Slovan Bratislava do žrebovania venoval klubové suvenírové predmety, vstupenky na prestížny letný medzinárodný turnaj Danube Cup/Memoriál Jána Staršieho, vstupenky na domáce zápasy základnej skupiny Champions Hockey League a na záver výstavy prebehne spomedzi všetkých odovzdaných vstupeniek návštevníkov výstavy žrebovanie o hlavné ceny - 2 sezónne vstupenky HC SLOVAN a podpísaný nový hokejový dres A mužstva Slovana pre sezónu 2022/23.

Okrem autentických zbierkových predmetov na výstave, medzi ktorými zaujme napr. majstrovská trofej, originálne hrané dresy z rôznych období, medaily za umiestnenie vo federálnej lige, hrané hokejky, korčule a iné časti výstroje, pobytom na výstave návštevníkov sprevádza 25 krátkych filmov s unikátnymi archívnymi zábermi, ktoré autor Stanislav Štefánik zozbieral vo viac ako 10 audiovizuálnych archívoch po celom svete, vrátane slovenskej a českej televízie, filmových ústavov, ale napr. aj NHL, Infront a hokejovej siene slávy v Toronte. Desať z týchto filmov chronologicky zachytáva históriu hokejového Slovana po jednotlivých dekádach od roku 1921 až po súčasnosť. Zvyšných pätnásť je venovaných najslávnejším hráčom a trénerom, ktorí obliekali belasý dres klubu z Tehelného poľa.

Počas nasledujúcich troch mesiacov prebehnú vo výstavných priestoroch aj viaceré sprievodné aktivity. Fanúšikovia sa budú môcť odfotografovať s majstrovským pohárom Vladimíra Dzurillu za víťazstvo Slovana v poslednom ročníku extraligy aj s účasťou vybraných hráčov, ako aj s maskotom Harvym a v novom zápasovom drese pre sezónu 2022/23. Počas vybraných dní budú vo výstavnej sieni prof. Vladimíra Černušáka usporiadané tematické besedy s významnými osobnosťami HC SLOVAN Bratislava. 

Pre detailnejšie aktuálne informácie o sprievodných podujatiach sledujte klubový web Slovana, webovú stránku SOŠM a tiež profily oboch organizátorov na facebooku a instagrame.

VSTUPNÉ (na mieste alebo online na: http://olympic.sk/muzem)

Dospelí 3,50
Študenti SŠ, VŠ (ISIC, ITIC), deti (6-14 rokov), dôchodcovia 2,00
Rodinná zľava (2 dospelí + 2 deti do 14 rokov) 9,00
Organizované skupiny viac ako 10 osôb (platí pre školy a športové kluby) 2,00/osoba
Odborný výklad 8,00/skupina
Deti do 6 rokov, detské domovy, ZŤP, ICOM, ZMS zdarma
Členovia OK, novinári, čestní členovia SOŠV zdarma

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar