Ideálny vstup do sezóny

Slovan nestratil body ani v treťom zápase extraligovej sezóny. Po prvý raz sa predstavil doma pred svojimi fanúšikmi a najmä v prvej tretine čelil doteraz najlepšiemu súperovi.

Michalovce v úvodnej dvadsaťminútovke potvrdili, prečo prišli do Bratislavy takmer so stopercentnou bilanciou. Nič nepodcenili, do hlavného mesta pricestovali už deň pred zápasom a v prvej tretine boli jednoznačne lepšie. Slovan môže ďakovať za čisté konto iba vynikajúcemu Hlavajovi, ktorý dostal prednosť v bránke pred Coreauom a pokračoval vo výborných výkonoch z Danube Cup a Ligy majstrov. Aj preto bolo skóre 1:0 po prvom dejstve lichotivé, šikovnou strelou z prvej sa oň postaral Tomáš Matoušek.

Dôležitým okamihom zápasu bola využitá presilovka v 26. min., keď puk na jeden dotyk lietal po nacvičenej kombinácii po osi Harris - Takáč - Haščák. V druhej a tretej tretine už bol Slovan aktívnejší aj strelecky, navyše výborne zahral všetky štyri oslabovky. Nezatriasol ním ani moment z úvodu tretej tretiny, v ktorom rozhodcovia na dvakrát - po trénerskom challenge - napokon neuznali gól Minárika na 3:0. Navyše vzápätí hostia znížili na 1:2, ale už o minútu a pol Slovan upokojil gólom dobre hrajúci Pecararo. V tretej tretine sa v eltinej formácii na centri objavoval namiesto Preisingera Minárik. Slovan netrpezlivo čaká na výsledky odborných vyšetrení Williama Rapuzziho, ktorý na začiatku sezóny laboruje na chronické problémy s krčnou chrbticou.

Tréner Slovana Ján Pardavý bol napokon spokojný s výsledkom i hrou. 

"Pre nás to bol ťažký zápas, ale mentálne a psychicky sme sa na to pripravili. V druhej tretine sme sa zdvihli, premenili sme presilovku. V tretej tretine nás zastavil neuznaný gól, ale dali sme hneď po góle súpera gól aj my a to nás upokojilo." zhodnotil zápas bratislavský hlavný kouč.

Podobne ako v piatok v Banskej Bystrici, aj v michalovskom drese sa objavilo viacero hráčov, ktorí v nedávnej minulosti hrávali za Slovan. Napočítali sme ich šesť - Mihálik, Puliš, Buc, Chalupa, Žitný a Štajnoch, pričom špeciálnemu prijatiu od fanklubu domácich vrátane pozdravného banneru sa dostalo posledne menovanému. Martin Štajnoch hral s prestávkami za Slovan od roku 2008.

"Bolo to dojímavé, kus zo mňa tu navždy zostane," reagoval obranca Michaloviec. "Mali sme dobrý vstup do zápasu, mali sme optickú prevahu a možno aj viac striel, ale potom sme dostali gól z ničoho a Slovan si to už postrážil. Mrzí nás, že si nevezieme žiadne body," povedal po zápase v mixzóne obranca Dukly Martin Štajnoch.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar