Hlavným trénerom Modrých krídiel bude Ján Lipiansky

V novej sezóne povedie tím dvojica Ján Lipiansky a Tomáš Slovák.

Mladíci z Modrých krídiel začali v pondelok letnú prípravu na nový ročník TIPOS SHL. Po vypršaní zmluvy trénerskej dvojici Rudolf Jendek a Richard Kapuš sa vedenie klubu rozhodlo angažovať na post hlavného trénera rezervy HC SLOVAN Jána Lipianskeho. Realizačný tím doplní v pozícii asistenta trénera Tomáš Slovák.

Po úspešnej majstrovskej sezóne v pozícii asistenta trénera HC SLOVAN Bratislava je pre rodáka z Bratislavy pozícia hlavného trénera opäť nová výzva. „Teším sa na túto výzvu. Bude to pre mňa niečo nové, keďže som pôsobil v A tíme ako asistent a teraz budem hlavným trénerom. Určite budeme v úzkej spolupráci a komunikácii s realizačným tímom A mužstva. Musíme ísť krok za krokom a nastaviť veci tak, aby sme v auguste boli kvalitne pripravení na novú sezónu.”  

Nový realizačný tím je s mužstvom od pondelka 16. mája, keď sa hráči stretli na prvom tréningu pod novou trénerskou dvojicou. „Pre náš tím ide fakticky o vôbec prvú spoločnú letnú prípravu, kedže tento projekt vznikol len v auguste minulého roku a hráči vlani nastúpili už priamo do sezóny. Sme spolu len pár dní, nastavujeme s Tomášom tréningový plán, aby sme chlapcov dobre pripravili na hlavnú časť sezóny. Hráči sa podrobia testom, ktoré nám ukážu, na čom budeme počas prípravy s nimi pracovať. Táto fáza prípravy bude spočívať predovšetkým v tréningoch na suchu, ktoré budeme kombinovať s tréningovými jednotkami na ľade.”

Ján Lipiansky odohral v kariére vyše 20 sezón v európskych ligách, v ktorých načerpal množstvo skúseností, ktoré môže odovzdať mladým hráčom v rezerve HC SLOVAN Bratislava. „Samozrejme chcem do hry tímu začleniť postupne aj svoje prvky hry. Filozofiu a herný štýl chceme prepojiť s A mužstvom. Tým bude aj prípadný prechod hráčov oveľa jednoduchší. V novom ročníku budem mať na starosti ofenzívu a môj asistent Tomáš Slovák - ako bývalý skúsený obranca - defenzívu.”

Ján Lipiansky bude na striedačke Modrých krídiel spoločne s Tomášom Slovákom, ktorý ešte predminulú sezónu nastupoval v drese extraligových Košíc. „S Tomášom sa poznám z pôsobenia v Košiciach, kde sme odohrali spolu jednu sezónu. Bol to skúsený, spoľahlivý obranca a dobrý človek. Verím, že spolu vytvoríme dobrú trénerskú dvojicu.”

Rozhovor s asistentom hlavného trénera Tomášom Slovákom prinesieme na začiatku budúceho týždňa.

Do prvej fázy letnej prípravy s novou trénerskou dvojicou sa zapojili: 

Brankári: Noskovič, Beke, Marossy

Obrancovia: Žabka, Luža, Bohunický, Ejem, Demo, Mrva, Verčík, Hajduch, Hauser, Škultéty, Myšiak

Útočníci: Kukumberg ml., Preisinger, Kľučiar, Lukošík, Fetkovič, Ožvald, Petriska, Dej, Trubač, Danišovský, Bubica, R. Petráš, Hamer, Jurica, Jasenec, Polák, M. Matoušek 

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar