Druhý hrací deň prinesie dva zápasy

O 15. hodine si skrížia hokejky tímy Sparty Praha a Lukko Rauma, teda mužstvá, ktoré majú po štvrtku na konte plný počet troch bodov. Večer príde na rad opäť domáci HC SLOVAN, ktorý nastúpi proti švajčiarskemu HC Davos.

Český vicemajster prišiel do Bratislavy s atraktívnym kádrom. Vo štvrtkovom stretnutí proti Slovanu bolo vidieť najmä elitný útok v zložení Roman Horák, Vladimír Sobotka, Michal Řepík. Rovnako výborný výkon podal útočník David Tomášek. Do brány sa proti Lukko Rauma dostane Jakub Kovář, ktorý v minulosti odchytal niekoľko sezón v nadnárodnej KHL.

Majster Fínska zo sezóny 2021 sa spolieha zväčša na fínskych hokejistov. Tých dopĺňa v útoku Josh Kestner, ktorý v Liige exceloval najmä v ročníku 2020/21. Vtedy za TPS Turku nazbieral 59 bodov. V úvodnom zápase Danube Cupu bol oporou tímu ruský gólman Arťom Zagidulin. Z fínskych hráčov zaujala nová posila Jere Karjalainen. Proti Davosu sa strelecky presadil aj Sebastian Repo a stále len 23 – ročný útočník Linus Nyman.

Večerný zápas prinesie súboj HC SLOVAN, ktorý by mal nastúpiť s miernymi zmenami v zostave. Príležitosť dostanú aj mladíci Roman Kukumberg a Alex Šotek, do hry sa vráti kapitán Michal Sersen.

Davos vedie v Bratislave na súpiske 39 – ročný veterán Andres Ambühl. Tréneri vkladajú nádeje aj do niekoľkých švédskych legionárov.  V defenzíve je to Klas Dahlbeck, v útoku Joakim Nordström či Denis Rasmussen. Všetci so skúsenosťami v KHL i NHL.

Vstupenky na všetky zápasy turnaja, ktorý bude pokračovať ďalšími hracími dňami v piatok a nedeľu, sú v predaji online v Ticketportali. Vstupenky sa budú dať kúpiť aj v pokladniach zimného štadióna od 14:00 h. Zvýhodnená celodenná vstupenka, ktorá platí na oba zápasy daného dňa, stojí od 6 do 12 eur. Najdrahšia vstupenka na zápas Slovan vs Sparta stojí 10 eur, na ostatné zápasy bez účasti Slovana iba 6 eur.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar