Dominantný výkon v prvom zápase

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvrťfinálovú sériu play off Tipos extraligy s Duklou Ingema Michalovce triumfom 5:2, pričom najviac gólov videli diváci v tretej tretine.

V prvom zápase série sa hral klasický playoff hokej. Slovan podal azda najlepší výkon od začiatku nového roku, avšak dlho stroskotával na výbornom brankárovi Škorvánkovi. A keď už sa zdalo, že bránku hostí odklial po fantastickej individuálnej akcii Brant Harris, zasiahol videorozhodca a gól neuznal pre údajné postavenie mimo hry na modrej čiare.

Mohol to byť zlomový okamih zápasu, pretože hostia, ktorým z náročného programu posledných dní v tretej tretine evidentne dochádzali sily, z ojedinelého brejku v 53. minúte za stavu 1:1 strelili druhý gól a zdalo sa, že Slovan postavili pred neriešiteľnú úlohu.

V rozmedzí 112 sekúnd však naši chlapci strelili tri rýchle góly, keď sa postupne presadili Kytnár, Pecararo a Scherbak, ktorý jemne tečoval strelu Kallena od modrej. Najmä Pecararov gól na 3:2, ktorý padol iba 21 sekúnd po vyrovnaní, bol lahôdkový. "Pecu našla v strednom pásme nádherná kolmica od Kallena, po ktorej nasledoval bleskový blafák do forhendovej strany. Víťazstvo ešte poistil v závere do prázdnej bránky Marcel Haščák, keď v strednom pásme ukázal zmysel pre kolektív Jakub Minárik.

Slovan tak vedie v sérii 1:0 a tréner úradujúceho majstra Ján Pardavý si zaželal, aby jeho zverenci zopakovali piatkový výkon aj v druhom zápase:

"Až na maličkosti, ktoré si rozoberieme, sme odohrali 60 minút play off hokej. Vývoj zápasu bol klasický na play off, dali sme gól na 2:1, no ten neplatil. Nezlomilo nás to, chalanom som hovoril, že tím si musí veriť, má kvalitu a zápas otočíme. To sa podarilo. V tretej tretine nám to popadalo, tento výkon hodnotím veľmi pozitívne. Avšak tak ako sme vyhrali, mohli sme aj prehrať."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar