Domáci duel proti Popradu

Aktuálnu negatívnu bilanciu z domácich zápasov sa Slovan pokúsi prelomiť v nedeľu 29. januára o 17:00 h v zápase, v ktorom hostí HK Poprad.

Poprad sa po slabšom začiatku postupne ťahá nahor, pomáha mu aj aktuálna úspešná séria zápasov, počas ktorých prehral iba jediný raz - minulý víkend na ľade jubilujúcej Banskej Bystrice. Cieľom "kamzíkov" je nepochybne 6. priečka, zaručujúca priamy postup do play off, ale na tú je pochopiteľne viac kandidátov.

Zápasom s Popradom vstupujeme do záverečnej štvrtiny základnej časti, do konca ktorej zostáva odohrať Slovanu ešte 12 zápasov, z tohto 6 doma. Práve v týchto zápasoch sa rozhodne, z akej pozície jednotlivé kluby nastúpia do vyraďovacích bojov.

Poprad podľa očakávania ťahajú hráči ako Záborský a Svitana (po 33 kanadských bodov). Dôležité góly strieľa tiež skúsený obranca Drgoň. V bránke je jasnou jednotkou ochranca svätyne z vlaňajšieho play off Anthony Peters, ktorý si drží priemer okolo 91,5 % úspešných zákrokov.

HC SLOVAN Bratislava do dnešného zápasu nastúpi s identickou zostavou, aká sa predstavila pri nzaslúženej prehre v piatok v Nových Zámkoch na samostatné nájazdy 2:3sn. Slovan dokázal vystreliť na Kantora celkom 59 krát, čo je nezvyčajná kanonáda na hosťujúce mužstvo, ujali sa však len dva pokusy v úvodnej tretine. V predĺžení Slovan súperovi takmer nepožičal puk, pomer striel bol 7:0, napokon sme však zápas stratili v nájazdoch, v ktorých sa presadili traja novozámockí strelci.

V bránke Slovana aj dnes začne Coreau, náradníkom bude Baroš. Obrany nastúpia v stabilnom zložení z posledných zápasov. Aj útoky budú rovnaké ako naposledy, čiže Takáč naďalej na krídle druhého útoku a Zigo na krídle prvej formácie s Harrisom a Pecararom. Keďže Slovan do zápasu nepostaví ani jedného hráča v juniorskom veku, na súpiske bude iba povolených 20 hráčov.

Predpokladaná zostava HC SLOVAN Bratislava v zápase proti HK Poprad:

Coreau (Baroš)
Golian, MacKenzie - Zigo, Harris, Pecararo
Ackered, Fereta - Takáč, Duke, Fominykh
Gachulinec, Sersen (C) - Haščák, Preisinger, Török
Lukošík, Kytnár, Petriska


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar