DOBRÝ VÝKON MODRÝCH KRÍDIEL NA LÍDRA NESTAČIL

MODRÉ KRÍDLA SLOVAN PREHRALI V DOMÁCOM PROSTREDÍ S HUMENNÝM 2:5.

MODRÉ KRÍDLA SLOVAN – HC 19 HUMENNÉ 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 17. Škultéty (Jendek) 45. Jendek (Ožvald, Verčík) – 16. Markuš (Pichnarčík, Krajňák) 25. Solomončak ( Veličkin) 29. Solomončak (Šimčák, Maury) 47. Šimčák (Ivanov, Veličkin) 52. Borov (Krajňák, Novický).

Rozhodovali: D. Lesay – Šefčík, J. Lesay, strely 22:31, vylúčení 7:10 (navyše: Novický 2+2 za hru so zdvihnutou hokejkou, Maury 2+2 za krosček a pästný súboj, hrubosť), presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 112 divákov

Modré Krídla: Hlavaj – Hauser, Krakovský, Škultéty, Verčík, Ejem, Marko, Moc – Danišovský, Petráš, Klučiar – Ožvald, Jendek, Lepskij – Abaffy, Dey, Petriska – Bubica

Humenné: Rabčan – Pichnarčík, Maury, Ondrej, Novický, Ivanov, Wysocki, Lopuchovský, Novák – Macko, D. Markuš, Fedorko - Horvát, Krajňák, Borov – Solomončak, Šimčák, Veličkin – Kiss, Farkaš, Šiňanský

V Bratislave sa odohralo stretnutie mužstiev nie len z opačných strán Slovenska, ale aj z opačných pólov tabuľky. Modré Krídla Slovan mali po Topolčanoch ďalšieho kvalitného súpera Tipos SHL, veď Humenné prehralo iba raz a vedie priebežnú tabuľku. Druhý tím Slovana sa však favorita nezľakol a napriek oklieštenej zostave podal veľmi dobrý výkon.

Hostia otvorili skóre zápasu v 16. minúte, keď Markuš v presilovej hre potrestal vylúčenie Škultétyho. Potrestaný hráč Slovana sa však svojim spoluhráčom okamžite revanžoval, keď po prihrávke Jendeka vyrovnal už o minútu na 1:1.

V druhej časti hry hráči Modrých Kridiel nedokázali využiť niekoľko početných výhod a možnosť dostať sa tak do vedenia. Hostia skúsenosťami zvládli oslabenia a udreli dvakrát, oba góly dosiahol Vladislav Solomončak, čo znamenalo vedenie Humenného 3:1.

Zverenci Rudolfa Jendeka v tretej tretine znížili na rozdiel jediného gólu zásluhou Dominika Jendeka, no silný súper im aj vďaka slabej efektivite v zakončení už viac nedovolil. Výhru Humenného na konečných 5:2 spečatili gólmi Šimčák a Borov.

„Aj napriek prehre musím pochváliť hráčov, ako pristúpili k tomuto zápasu a dodržiavali systém, ktorý sme si pred zápasom stanovili. Vytvorili sme si viacero šancí, škoda, že sme z nich nedokázali využiť viac.

Videl som v zápase viacero prvkov z tréningu, čo beriem ako pozitívum. Na mladých hráčoch sú vidieť výsledky a ich progres.

Myslím, že chalani boli dnes dôstojným súperom prvému mužstvu súťaže,“ uviedol hlavný tréner Modrých krídiel Rudolf Jendek.


Časopis Powerplay

04/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 04 sa dočítate:

  • Profil Timoteja Šilleho: Ďalší Šille v drese Slovana
  • Predstavujeme Samsona Mahboda: Mohol z neho byť skvelý futbalista
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Proti víťazom Stanley Cupu
  • Slovanisti vo svete: Cam Barker