Do Slovana prichádza Marcel Haščák

KLUB SA DOHODOL S ÚČASTNÍKOM OLYMPIJSKÉHO TURNAJA 2018 A PIATICH SVETOVÝCH ŠAMPIONÁTOV NA ZMLUVE NA NASLEDUJÚCE TRI SEZÓNY - VRÁTANE TEJTO - DO 2023/24.

Marcel Haščák sa k mužstvu pripojí už na pondelkovom tréningu a v zostave by sa mal objaviť v najbližších zápasoch, ktoré Slovan odohrá na road tripe v druhej polovici týždňa postupne v Spišskej Novej Vsi, Michalovciach a Liptovskom Mikuláši.

"S Marcelom sme boli v posledných dňoch počas reprezentačnej prestávky v osobnom kontakte. Po tom, čo sme zistili, že nie je celkom spokojný so svojou rolou v Komete, sme mu predostreli konkrétnu ponuku na pôsobenie v Slovane. Napokon sme sa celkom rýchlo dohodli. Marcel je víťazný typ hráča, túži nielen po plnohodnotnej úlohe v mužstve, ale najmä po tímovom úspechu. Verím, že v Slovane sa nám spolu podarí oboje," povedal na margo príchodu produktívneho útočníka generálny manažér HC SLOVAN Maroš Krajči.

Marcel Haščák (nar. 3. februára 1987, Poprad, 183 cm, 87 kg) odohral už 16 hokejových sezón na najvyššej ligovej úrovni. Do seniorskeho hokeja vstúpil ako osemnásťročný v sezóne 2005/06 v rodnom Poprade, v tíme "kamzíkov" pôsobil 5 sezón do roku 2010. Následne počas troch sezón jeho služby využívali HC Košice. Hneď v tej prvej sa tešil z dosiaľ svojho jediného majstrovského titulu na Slovensku. V mužstve "oceliarov" si zahral aj s nedávno zosnulým Dušanom Pašekom ml. 

V rokoch 2013 až 2015 si vyskúšal angažmán v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), proti Slovanu nastupoval najprv v drese Dinama Riga, neskôr Amuru Chabarovsk. Celkom si v KHL pripísal v 84 zápasoch 24 bodov.

Ďalšie tri roky Haščákovej kariéry sa odohrávali v najvyššej českej súťaži v tímoch Energie Karlovy Vary a Kometa Brno. S Kometou získal v rokoch 2017 a 2018 svoje ďalšie dva majstrovské tituly. V rozhodujúcom finálovom zápase v apríli 2017 proti Libercu (5:2) zaznamenal víťazný gól. Celkom v českej extralige odohral 163 zápasov, v ktorých má na svojom konte 78 bodov.

Pred letným návratom do Brna odohral Marcel Haščák tri sezóny na Slovensku, dve v Košiciach a vlaňajšiu v Poprade. V oboch posledných sa stal najlepším strelcom súťaže a zároveň strelil najviac presilovkových gólov.

Na medzištátnej úrovni sa Marcel Haščák objavil už v sezóne 2007/08. Zo svojho prvého svetového šampionátu v Helsinkách 2012 si odniesol striebornú medailu, keď nastúpil vo všetkých 10 zápasoch. Účasť na najvyššom fóre si zopakoval ešte štyrikrát v rokoch 2013, 2014, 2017 a 2018. V poslednom roku bol zároveň členom olympijského výberu na Hrách zimnej olympiády v Pjongčangu.

HC SLOVAN Bratislava víta Marcela Haščáka vo svojom drese, želá mu rýchlu adaptáciu v hlavnom meste a verí v úspešnú sezónu zakončenú tímovým, ako aj individuálnym úspechom.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar